Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Melissinos BIO punane kuiv KGT-vein 2017, 13% 750ml, Paterianakis
MELISSINOS-RED-1.png

Melissinos BIO punane kuiv KGT-vein 2017, 13% 750ml, Paterianakis

Punane kuiv ühesordivein Syrah viinamarjadest.

Tootekood: VT96
EAN: 5204048000120
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
23,00 €
30,67 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Orgaaniline punane Melissinos on vein ainulaadse punaste puuviljade, šokolaadi ja kohvi aroomidega. Täidlane vein, elegantsete taniinidega, volüümika ja sametise tekstuuriga.

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

. 

 

Lisateave toote kohta

Aroomi ja maitse iseloomustus

Elegantne, võimsalt aromaatne Syrah.Syrah'st valmistatud veinide stiili mõjutavad viinamarjade kasvukoha kliima ja terroir. Kreeta toodab kõrge kvaliteediga veine, mis on valmistatud Syrah'st paljude põlvkondade jooksul. Kreetal on Syrah elegantsete tanniinidega täidlane. Kuuma kliima tõttu. Lisaks hästi tasakaalustatud happesus tänu mägisele viinamarjaistandusele ja valitsevatele põhjatuultele.

Veini värvus on rubiinihelgiga sügavlilla.

Orgaaniline punane Melissinos on vein punaste puuviljade, šokolaadi, kohvi ja punase pipra aroomidega, millega võistlevad maitses vanilje ja küpsetatud leib. Täidlane vein, elegantsete taniinidega, volüümikas ja sametine tekstuur.  Rikkalik pikk järelmaitse.

Serveerimistemperatuur 17-18 °C Soovitatav on dekanteerida 30 minutit.
Toidusoovitused

Melissinos Domaine Paterianakis sobib väga hästi grill-liha (nt ulukiliha), vürtsikate pihvide, vürtsika kastmega pasta ja küpsete juustude kõrvale.

Soovitatav on dekanteerida 30 minutit. 

Keldripotentsiaal Ideaalne veinigurmaanidele, kes soovivad veini 25 aastat keldris laagerdada.
Veini tunnustused ja auhinnad

Thessaloniki rahvusvaheline veinivõistlus 2019.a. PRONKSMEDAL

Toode Orgaaniline toode
Ühikut pakendis 6
Tootja Domaine Paterianakis
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, Peza
Kliima ja mullastik

Taimi väetatakse ja hooldatakse taimse päritoluga orgaaniliste ainetega, haiguste vastu võitlemisel kasutatakse looduslikke mineraale nagu väävel või vask, kontrolli ja sertifitseerimist aga teostab ametlik mahetoodete sertifitseerimisasutus DIO. 

Kliima on vahemereline, rohke päikesepaistega. Talved on suhteliselt pehmed ja sademeterohked, samas kui suved on jahedad, ilma kuumalaineteta peamiselt kõrguse tõttu. Päeva ja öö temperatuuride erinevus on selline, et see toimib viinamarjade aeglasel küpsemisel positiivselt.

Meie viinamarjaistandused asuvad meie veinitehase perimeetri ümber kaldpinnal 400-500 meetri kõrgusel kirdesuunas ja pindala on 200 hektarit.

Meie viinamarjaistandused on lineaarsed üle 10 aasta vanad ja nende saagikus on madal, 600 kg/hektari kohta, mis on näide meie püüdlustest koristada kvaliteetseid viinamarju. Pinnas on väga hea drenaažiga kivine, lubjakivi ja savine.

Valmistusviis

Viinamarjad korjatakse käsitsi, järgides kvaliteedinõudeid. 

Alkohoolne kääritamine ja leotamine roostevabast terasest mahutites 20 päeva. Täielik malolaktiline kääritamine. Laagerdumine prantsuse tammevaatides 8 kuud peensettel. Vein laagerdub pudelis meie veinikeldris veel 6-8 kuud.

Mahe orgaaniline veinivalmistus, viimistlemata ja filtreerimata.

Viinamarjasort Syrah 100%
Viinamarjasortide tutvustus

Syrah on viinamarjasort, mida kasvatatakse kogu maailmas. Syrah'st valmistatud veinide stiili mõjutavad viinamarjade kasvukoha kliima ja terroir. Kreeta toodab kõrge kvaliteediga veine, mis on valmistatud Syrah'st paljude põlvkondade jooksul. Kreetal on Syrah elegantsete tanniinidega täidlane. Kuuma kliima tõttu. Lisaks hästi tasakaalustatud happesus tänu mägisele viinamarjaistandusele ja valitsevatele põhjatuultele. 

Veinimõisa ajalugu

Giorgos Paterianakis, elukutselt ehitusinsener, otsustas pärast õpinguid ja paljusid veinireise rajada viinamarjaistanduse sisse näidisveinitehase. Kasutades looduslikke materjale, kujundas ta veinitehase kuuel erineval tasemel, et kasutada ära gravitatsiooni kõigil veinivalmistamise etappidel.

Veinitehases on erinevatel tasanditel loodud tootmisjaamad, et hõlbustada erinevate tööülesannete täitmist saagikoristuse ajal ja tagada nende teostamine looduslikult jahedas keskkonnas. Samal ajal on paigaldatud kõige kaasaegsemad veinivalmistussüsteemid, mille lõppeesmärk on toota kvaliteetseid veine. Tootmisprotsess, nagu ka kasvatamine, viiakse läbi vastavalt maheveini valmistamise standarditele, ilma kemikaale või võõrkehi lisamata.

Villimis- ja ladustamisalad asuvad samas ruumis, kuid erineval tasemel, nagu ka täielikult varustatud laboratoorium keemilise analüüsi jaoks. Veinitehase maa-alusesse keldrisse on loodud spetsiaalne ala, kus kõik Domaine'i veinid laagerduvad kas 225-liitristes Prantsuse tammevaadis või pudelites stabiilse niiskuse ja temperatuuritasemega. Veinitehase ehitus viidi lõpule 1997. aastal, mil Domaine’is toodeti Kreeta esimene mahevein. Domaine'i esimesed veinid olid "Domaine Paterianakis" ja "Melissinos Rosé", mida eristati nii nende eriliste veiniomaduste kui ka selle poolest, et need olid valmistatud mahepõllumajanduslikult kasvatatud viinamarjadest.

Emmanuela ja Niki on Domaine Paterianakise hing. Mõlemad juhivad ettevõtet armastuse ja kirega, mille nad on pärinud oma traditsiooniliste veinivalmistajate perelt.

Emmanuela on alates 2007. aastast olnud Domaine'i peaviinauurija ja veinitehase juhataja. Pärast Lääne-Attika ülikooli veini-, viinamarja- ja joogiteaduste osakonna kõrgeima hinde lõpetamist töötas ta suurte Kreeka veinitootjate veinikonsultandina, reisis välismaal ja avastas erinevaid veinikultuure, kuni otsustas naasta ja alustada oma veini tootmisega Domaine'is. Ta on maheveinivalmistamise alal töötanud üle 15 aasta.

Niki on seotud Domaine'i kaubandusesindusega. Ta on keemiainsener ja lõpetanud Ateena riikliku tehnikaülikooli. Ta tegutseb veinitehase keemiaosakonna töös.

Esimesest hetkest peale võtsime omaks nii oma viinamarjaistanduste mahepõllumajanduse voorused kui ka orgaanilise lähenemise oma veinide valmistamisele. Meie eesmärk on, et viinapuu kasvaks täiesti looduslikus keskkonnas, harmoonias muu taimestiku ja loomastikuga, et ta saaks tõrjuda mis tahes haigusi ja toita mulda ilma kunstlikke või mürgiseid kemikaale kasutamata. Seetõttu sekkume toote elutsüklisse ainult looduslike taimse või loomse päritoluga orgaaniliste väetiste ja looduslike mineraalidega nagu väävel ja vask.

Kõik meie veinid on toodetud rangete orgaaniliste standardite järgi. Meie maheviinamarjaistandusi kontrollib ja sertifitseerib DIO, ametlikult tunnustatud mahetoodete sertifitseerimise agentuur Kreekas.

Valides mahepõllumajanduse ja veinivalmistamise, kaitseme oma terroiri eripära ja võimaldame oma veinidel esitleda oma sortide omadusi ja meie kodumaa kliimat. Nii tagame iga oma veini autentsuse.

Alkoholisisaldus 13%
Sisalduvad allergeenid

 Veinid on toodetud rangete orgaaniliste standardite järgi ning kasutades natiivseid pärme ja sulfitit – säilitusainet, mida kasutatakse veini oksüdeerumist põhjustavate soovimatute bakterite vastu võitlemiseks, EL määrusega 203/2012 maheveinide puhul lubatud miinimumtasemel. Meie maheviinaistandusi kontrollib ja sertifitseerib DIO, ametlikult tunnustatud mahetoodete sertifitseerimise agentuur Kreekas.

Sarnased tooted

Hestia Mandilari Cretan punane kuiv  KGT-vein 2020, 13% 750ml, 3 koht Tartu linna veinikonkursil
Lisa korvi
Hestia Mandilari Cretan punane kuiv KGT-vein 2020, 13% 750ml, 3 koht Tartu linna veinikonkursil

Kreeta 100% Mandilari viinamarjasordist kuiv punane vein, mis saavutas AASTA VEIN 2024 väärika PRONKSMEDALI ja Tartu linna 2023 veinikonkursil kolmanda koha! 

38,50 €
Lisa korvi
Melissinos BIO valge kuiv KGT-vein 2020, 12,5%  750ml, Paterianakis
Lisa korvi
Melissinos BIO valge kuiv KGT-vein 2020, 12,5% 750ml, Paterianakis

Melissinos valge mahevein Cretan Thrapsathiri ja Sauvignon Blanc viinamarjadest.

27,00 €
Lisa korvi
Kotsifali BIO punane kuiv KGT-vein 2019, 14% 750ml (*K)
Lisa korvi
Kotsifali BIO punane kuiv KGT-vein 2019, 14% 750ml (*K)

Rohkete medalitega pärjatud kohalikust Kotsifali viinamarjasordist bioloogiline kuiv punane vein. Laagerdunud 6 kuud Prantsuse tammevaadis.

35,30 €
Lisa korvi
Dourakis Kudos Cuvee Kotsifali Syrah punane kuiv vein 2020, 13% 750 ml
Lisa korvi
Dourakis Kudos Cuvee Kotsifali Syrah punane kuiv vein 2020, 13% 750 ml

Segu kohalikust Kotsifali viinamarjasordist ja rahvusvahelisest Syrah viinamarjasordist.

Aristophanese sõnul tähendab "Kudos"(κῦδος) aplausi või kiitust erakordse saavutuse eest.

 

49,40 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan