Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Philoxenia punane kuiv BIO KGT-vein 2017 14,5% 750ml, Efrosini (piiratud kogus)
philoxenia.webp
276276040_1433493250439814_8505225302094085407_n.jpg
philoxenia.webp
276276040_1433493250439814_8505225302094085407_n.jpg

Philoxenia punane kuiv BIO KGT-vein 2017 14,5% 750ml, Efrosini (piiratud kogus)

Kreeta saare rahva traditsioonilise külalislahkuse sünonüümiks on Philoxenia vein, mis võidab sind kõigepealt oma nime ja seejärel võrreldamatu maitsega. 

 

Tootekood: VT196
EAN: 5200110310142
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
32,30 €
43,07 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Rahvusvaheline viinamarjasort Syrah kasvab hästi Kreeta pinnases ja seda viinamarja saab ideaalselt kombineerida kõige iidsema punase Kreeta sordi Kotsifaliga, et luua maitsekas segu punaste puuviljade ja vürtside rikkalike aroomidega ning suurepärase struktuuriga.

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

 

 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2017
Aroomi ja maitse iseloomustus

Väga õnnestunud segu Syrah`st ja kohalikust Kreeta viinamarjasordist Kotsifali. Sügav rubiinivärv, intensiivsed aroomid ja küpsete puuviljade, mustade oliivide, kirsimarmelaadi, pipraste ja magusate vürtside maitsetega. Suurepärane keerukus, millel täidlane järelmaitse. Philoxenia on vein, mis väljendab hästi oma päritolu ja kinnitab 2017. aasta suurepärast veiniaastat. Dekanteerige see vähemalt tund enne serveerimist.

Serveerimistemperatuur 12°C - 14°C Dekanteerige see tund enne serveerimist.
Toidusoovitused

Dekanteerige tund enne serveerimist. Sobib hästi tarbimiseks liha, sh ulukiliha ja küpsete juustudega. 

Kreeta traditsioonilistest roogadest sobib hästi järgnevaga: ahjus küpsetatud lambaliha tüümiani ja punega. 'Imam' roaga, mis on baklažaanid tomati ja ürtidega. Külma lõikevaagna peale kombineerituna punase Florina pipra dipikastmega.

Keldripotentsiaal Veinil on potentsiaali laagerduda veel 10 aastat
Ühikut pakendis 6
Tootja Efrosini Winery
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond KPN Kreeta, Dafnesi apellatsioon
Kliima ja mullastik

Venerato ja Dafnese apellatsiooni laiema piirkonna viinamarjaistandused asuvad 350–550 meetri kõrgusel. Need asetsevad peamiselt põhjapoolsetel nõlvadel.
Piirkonnas eksisteerivad mäemassiivid loovad keeruka topograafia. Asterousia mäeahelike vahele moodustunud piklikud orud suunavad Kreeta merelt jahedat õhku looduslike kanalitena apellatsiooni keskmesse, hoides suvel temperatuuri väga heal tasemel ja takistades Aafrikast tuleva sooja õhumassi jõudmist istandustesse. Põhilise reljeefi  laiemal alal moodustavad kolm üksteisega peaaegu paralleelset põhimäeahelikku, mis ulatuvad prefektuuri põhjaosast lõunasse, kõrgusega 300-500m.  Selline kliima soosib aromaatsete kuid kõrge happesusega veinide tootmist. Suvel sajab harva, nii et taimed ja viinamarjad ei nakatu ja jäävad terveks.
Pinnas on peamiselt lubjarikas ja madala viljakusega, mistõttu viinapuude juurestik on sunnitud vee leidmiseks sügavamale minema. Muld on rikas kaltsiumkarbonaadi poolest, mille määr ületab 40%. Kaltsiumkarbonaadi olemasolu neutraliseerib mulla happesust, mille pH on vahemikus 7–8,5, mis on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt. Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri,  värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele. Terroiri teine tähtis element on jõgi, mis kulgeb läbi Venerato viinamarjaistanduste ja kus on aastaringselt vesi.
Inimfaktor mängib samuti võtmerolli. Mägise pinnase tõttu tehakse kõik tööd nii viinamarjaistanduses kui ka saagikoristusel käsitsi.
See ainulaadne mikrokliima on põhjus, miks selles piirkonnas on viinamarju kasvatatud nii palju sajandeid.

Valmistusviis

Saagikoristus 2017.a.
Klassikaline punane veinivalmistus.

Viinamarjasort Syrah 70% - Kotsifali 30%
Viinamarjasortide tutvustus

Syrah on üks moekamaid punaseid sorte, mille istutusalad laienevad pidevalt nii välismaal kui ka Kreekas. See on viies kõige istutatum punane sort maailmas. Selle päritolu on vaidluste allikas, kuna domineerivad piirkonnad on Sitsiilia, Pärsia, Rhône ja Lõuna-Prantsusmaa.
Syrah vastutab Põhja-Rhône'i "suurte" veinide eest, kusjuures kuulsaimad Appellation Controlee (Appellations of Origin) on Hermitage ja Cote Rotie. Ermitaažid on toodetud 100% Syrah'st, samas kui Cote Rotie võimaldab lisada kuni 20% valget sorti Viognier. Veinid on sügava värvuse, kõrge tanniinide sisaldusega, mustade puuviljade, pipra ja lillede aroomiga ning laagerduvad aastakümneid. Seda sorti kasvatatakse laialdaselt ka Lõuna-Rhône'is, kus seda on segatud piirkonna teiste sortidega, millest kõige iseloomulikum on Chateauneauf du Pape.
Shiraz, nagu seda mitmes Uue Maailma piirkonnas nimetatakse, on klassikaline Austraalia punane sort. Seda kasvatatakse kõigis riigi piirkondades, kus veinide stiilis on palju erinevusi. Soojemates piirkondades, nagu Barossa ja Hunter Valley, on veinidel magusam ja küpsem iseloom, mille aroomid on maa ja vürtsid, mis arenevad küpsedes nahaks ja karamelliks. Jahedamates piirkondades, nagu Margaret River, on veinidel rangem, kuid elegantne iseloom koos intensiivse musta pipra aroomiga. Väga sageli segatakse Shirazi Cabernet Sauvignoniga, andes pehmema iseloomu ja keha, samas kui üha sagedamini leiame Shirazi segusid valge sordiga Viognier. Olulised on ka punaste kuivade vahuveinide kogused.
Peale Rhône'i ja Austraalia kasvatatakse Syrah/Shiraz'i kõigis veini tootvates riikides ja peamiselt nende kuumimates piirkondades, kuna see vajab hästi küpsemiseks soojust. Seega õitseb Syrah ka Kreeka viinamarjaistandustes, mistõttu võib teda kohata kogu riigis Põhja-Kreekast Kreetani, pakkudes suurepäraseid veine üksi või koos teiste, peamiselt kodumaiste sortidega. Osaleb punaste veinide P.O.P. Mesenicola koos musta Mesenicola ja Cinsaultiga.
Üldiselt on tüüpilistel Syrah veinidel sügav värv, täidlane ja musta pipra, šokolaadi, piparmündi ja mustade puuviljade aroomid. Üsna soojades piirkondades, nagu Kreeka, annab see veelgi täidlasema keha, pehmemad tanniinid ja vürtside, nagu lagrits ja nelk, magusamad aroomid ning naha ja värskete lehtede noodid. Sellel on potentsiaal hästi vananeda, valmistades maailma kõige kauem säilivaid punaseid veine.
Kreeta ümbruses laialdaselt istutatud punase viinamarjasort Kotsifali pärineb sõnast kotsifi, väike musträstas, mis näitab linnukese erilist eelistust just selle sordi viinamarjade suhtes.
Kotsifali on punane sort, mida kasvatatakse peamiselt Kreetal aga vähesel määral ka Küklaadidel. Kõige laialdasemad istandused Kreetal asuvad Heraklioni piirkonnas.

Kostifali  on Kreeta kuulsate viinamarjaistanduste kuulsusrikas punane sort, mis määratleb Egeuse mere ühest olulisemast veinitootmispiirkonnast pärit kuivade punaste stiili. Kuna punaste viinamarjade istandusi on saarel rohkem kui valgeid,  võib Kotsifalit  pidada Kreeta tõeliseks hingeks.
Kostifali üksinda toodab veini, madala värvusega, intensiivse aroomiga, suhteliselt kõrge alkoholisisaldusega, pehmete tanniinide ja elava happesusega.  Nendel põhjustel segatakse enamikku  Kotsifali viinamarju paljude punaste viinamarjasortidega, kas Kreeta kohaliku viinamarjasordi  Mandilari või rahvusvaheliste sortidega, millest on sageli esindatud Syrah.  Kotsifali viinamarjasort  lisab veinile ümarust ja tanniinset graatsilisust, samas kui aroom on  täis magusaid lilli, kuivatatud musti puuvilju ja keerulisi vürtse. Kotsifali viinamarjaistandusi võib leida üle kogu Kreeta kuid parimad veinid on pärit Heraklioni piirkonnast, täpsemalt kaitstud päritolunimetusega KPN Peza ja KPN Archanes. Mõlemad nimetused peavad olema segu  Kotsifalist  ja Mandilariast .
Kotsifali  toodab täidlast ja rikkalikku veini veinisõpradele, kes naudivad ümaraid punaseid veine. Kotsifali  segud on väga toidusõbralikud veinid, mis sobivad suurepäraselt rikkalike liharoogade, vormiroogade, rammusate vorstide ja rikkalike praadidega. Enamikku võid tarbida kohe kuid veinid, mis on tavaliselt laagerdunud mitu kuud tammevaatides võivad areneda 5–10 aasta jooksul, ilmutades mahedat täidlast struktuuri ja keerukaid maitsenüansse.

Veinimõisa ajalugu

Veinimaja rajati 2004. aastal. Enne seda alustati 1999.aastal istanduste korrastamist ja uuendamist. Ettevõtte omanikud Antonis Kosmadakis ja Maria Tylaki otsustasid asendada oma vanemate rosinatootmiseks mõeldud Sultanina sordi istandused veini valmistamiseks sobivate viinamarjadsortidega. Nad istutasid lisaks Kreeka ja kohalikele Kreeta valgetele sortidele Vidiano, Malvazia, Assyrtiko ja punastele sortidele Kotsifali, Liatiko ka tuntud rahvusvahelisi sorte Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon. Lisaks laiendati oluliselt viinamarjaistandusi oma esivanemate põldudel.
Austusest ja armastusest looduse vastu otsustasid nad kasvatada uusi viinapuid bioloogiliste vahenditega ja mahepõllumajanduslike võtetega. Nii on tänaseni ja jätkuvalt nende istandused mahepõllumajanduslikud, mida kinnitab ka BIO Hellase sertifikaat.
Empiirilised teadmised viinamarjakasvatusest koos kogenud teadlaste abiga aitasid kaasa esimeste veinisortide loomisele ja esimestele auhindadele nii kohalikel kui rahvusvahelistel konkurssidel.
Veinimaja asub Heraklioni vallas Kerasia külas, kus viinamarjaistandused ja oliivipuud moodustavad hingematvalt kaunid maastikud. Laiem piirkond kuulub kaitstud päritolunimetusega (KPN) Dafnes alla, kus domineerib Liatiko sort. Veinimaja nimi "Efrosini", mis tuleneb kreekakeelsest sõnast "effraino", mis tähendab rõõmustama, meeldima. Nagu esivanemad ütlesid "vein rõõmustab inimese südant".
Ehitus algas väikeses hoones viinamarjaistanduste lähedal, et viinamarjad jõuaksid kiiresti tootmisesse. Järk-järgult laiendati tootmispindu ja hoiuruume, et kvaliteetselt valmistada ja laagerdada veine.

Veinivalmistajate teine põlvkond.

Lisaks tehnilisele ja materiaalsele taustale on loomulikult vajalik ka hästi kvalifitseeritud ja informeeritud inimressurss.
Pere kolm last otsustasid seepärast jätkata esivanemate rajal ja traditsioonidel, tuues veinitootmisesse uusi teadmisi ja erialast infot, eesmärgiga parendada toodangu kvaliteeti ja ettevõtte juhtimist.
Nii valis vanim poeg Manolis Heraklioni ülikoolis keemia eriala ja on praegu lõpetamas õpinguid, kuid samal ajal osaleb aktiivselt pere veinitootmise juures. Ta on töötanud ka teistes veinitehastes, et täiendada pidevalt oma teadmisi veini valmistamise ja lõpptoote kvaliteedikontrolli kohta.
Giorgos õpib Heraklioni põllumajandusosakonnas ja on pärinud oma vanaisade armastuse viinapuude vastu. Sageli kohtab teda isa kõrval istutamas uusi  või hooldamas ja pügamas vanemaid viinapuud.
Pere noorim liige Katerina õpib Kreeta Tehnikaülikoolis tootmis- ja juhtimistehnika osakonnas, soovides olla kasulik nii lõpptoote reklaamimisel kui ka tootmisprotsessi uuendamisel. Samuti rikastab ta oma teadmisi veinide professionaalse degusteerimise alal. Praeguseks on tal  WSET 1. taseme sertifikaat, mis on andnud oskused toidu ja veini sidumise süvaanalüüsiks.
Kuigi veini tootmine ja turustamine on veel suhteliselt algusjärgus, on veinimaja osalenud Kreekas ja mujal rahvusvahelistel näitustel ning konkurssidel. On põhjust tunda uhkust, sest saavutatud on tähelepanu ja tunnustust. Eelkõige aga rõõmustab loojaid teadmine, et „Vein rõõmustab inimese südant“ ja see ongi suurim tasu! 

Alkoholisisaldus 14,5%
Sisalduvad allergeenid

Sisaldab sulfitit.

Sarnased tooted

Dourakis Kudos Cuvee Kotsifali Syrah punane kuiv vein 2020, 13% 750 ml
Lisa korvi
Dourakis Kudos Cuvee Kotsifali Syrah punane kuiv vein 2020, 13% 750 ml

Segu kohalikust Kotsifali viinamarjasordist ja rahvusvahelisest Syrah viinamarjasordist.

Aristophanese sõnul tähendab "Kudos"(κῦδος) aplausi või kiitust erakordse saavutuse eest.

 

49,40 €
Lisa korvi
Enstikto BIO Grand Collection Syrah-Kotsifali punane kuiv BIO KGT-vein 2016, 14% 750ml, Silva
Lisa korvi
Enstikto BIO Grand Collection Syrah-Kotsifali punane kuiv BIO KGT-vein 2016, 14% 750ml, Silva

Täidlane punane vein maheviinamarjakasvatuses kasvatatud rahvusvahelisest viinamarjasordist Syrah ja kohalikust legendaarsest viinamarjasordist Kotsifali.

44,00 €
Lisa korvi
Kotsifali-Syrah punane kuiv KGT-vein 2017 13,5% 750ml
Lisa korvi
Kotsifali-Syrah punane kuiv KGT-vein 2017 13,5% 750ml

Hea struktuuriga sametine maitse, veatus tasakaalus happesus ja pikk järelmaitse. Kohalik Kotsifali 60% viinamari segus kosmopoliitse Syrahga.

16,50 €
Lisa korvi
P.G.I Codex BIO Syrah-Merlot-Kotsifali punane kuiv vegan KGT-vein 2018, 14,5% 750 ml
Lisa korvi
P.G.I Codex BIO Syrah-Merlot-Kotsifali punane kuiv vegan KGT-vein 2018, 14,5% 750 ml

Kuldmedaliga auhinnatud bioloogiline kuiv vein. Syrah 60%, Kotsifali 30% ja Merlot 10%.

37,50 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan