
Kotsifali punane kuiv KGT-vein 2017, 13,5% 750ml, Digenakis
100% Kotsifali viinamarjasordist kuiv punane vein.
Kirjeldus
Klassikalisest Kreeta saare kohalikust viinamarjasordist, Kotsifalist, punane kuiv vein. Hapuka kirsi, kaneeli, tumeda šokolaadi ja ploomi aroomibuketiga. Täidlane, tugeva tanniinisisaldusega maitseküllane ja tugeva järelmaitsega vein. Veini laagerdatakse 10 kuud tammevaatides.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
.
Lisateave toote kohta
Aroomi ja maitse iseloomustus |
Kõige klassikalisem kohalik sort avaldub ideaalselt ühes viinamarjaistanduses nimega "Livades". Kirsid, tugev kaneel ja lagrits koos ürtide nootidega. Ilmeka tamme integratsiooniga. Küps, kuid värske ja elegantne. Tugevad ja maitsvad tanniinid. Järelmaitses tõrva. Laagerdunud tammevaadis 10 kuud. |
Serveerimistemperatuur | Parim serveerimistemperatuur on 15-18 kraadi. |
Toidusoovitused |
Sobib paljude Vahemere ja kindlasti ka Kreeta köögi roogadega. |
Keldripotentsiaal | Sobib säilitamiseks 7-8 aastat. |
Tootja | Digenakis Winery |
Päritolumaa | Kreeka, Kreeta saar |
Veini piirkond | Kreeta, Peza |
Kliima ja mullastik |
1991. aastal istutatud üksik viinamarjaistandus, 0,45 ha, 420 meetri kõrgusel. lubjakivimullad.
Ideaalsed klimaatilised ja geofüüsikalised tingimused, mikroelementidest rikas aluspinnas ja pehme kliima. Sordid on istutatud mägistele aladele ja kasvatamisel on tagatud madal saagikus hektari kohta.
|
Valmistusviis |
Vintage 2017. aasta
Klassikaline punase veini valmistusviis. Laagerdunud 10 kuud tammevaadis |
Viinamarjasort | 100% Kotsifali |
Viinamarjasortide tutvustus |
Kotsifali on punane sort, mida kasvatatakse peamiselt Kreetal aga vähesel määral ka Küklaadidel. Kõige laialdasemad istandused Kreetal asuvad Heraklioni piirkonnas. |
Veinimõisa ajalugu |
Kreeta suurima veinikasvatuspiirkonna Peza südames, 20 km kaugusel Iraklioni kesklinnast ja vaid 10 km kaugusel Knossose Minose paleest, asub veinitehas DIGENAKIS Winery. Perekond Digenakis lõi kaasaegse ja atraktiivse ruumi, mis ei ole mõeldud ainult suurepärase kvaliteediga veinide valmistamiseks, vaid näeb veinitehast kui laiema ja kollektiivsema kultuuri olulist osa, püüdes seda interaktiivselt siduda teiste kultuuriliste väljendusviisidega, nagu muusika, kujutav kunst, luule ja kirjandus, tants ja teater. Kunstnike kohalolu kultuuriruumis, mida elavdab nende looming, annab veinitootjate infrastruktuurile erilise tähenduse. Veini degusteerimine ei ole enam pelgalt maitseelamus, vaid orgaanilise kunstiga tekkinud seosed annavad sellele värvi ja kuju. |
Alkoholisisaldus | 13,5% |
Sisalduvad allergeenid |
Sisaldab sulfiti. |
Sarnased tooted
Punane poolmagus vein kohalikust Kotsifali ja rahvusvaheliselt tuntud Syrah viinamarjasortidest.
Piiratud kogus! Jäänud viimased pudelid, kuna enam ei toodeta 12 aastat vaadis laagerdunud veini. Uued aastakäigud on vaadis laagerdunud 10 aastat. Mahe ja looduslikult magus punane dessertvein Kreeta kohalikust Liatiko viinamarjasordist.
Thessaloniki veinivõistluse selle aasta parim magus vein, mis sai hinnatud lausa 95 punktiga!
Kohalikust 100% Kotsifali viinamarjasordist.
Mõõduka intensiivsusega kirsivärv õrna violetse alatooniga. Veini elavas aroomis domineerivad tumedad puuviljad, põldmari ja ploom, mida saadavad ürtide ja pipra noodid. Maitselt on see mahlane, harmoonilise happesuse, pehmete tanniinide ja puuviljase lõppmaitsega.
Rikkalik punane kuiv vein endeemilistest viinamarjasortidest Kotsifali ja Mandilari.