Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Melissinos BIO kuiv valge KGT-vein Magnum 2016 13% 1,5L, Paterianakis(puitkastis)
Melissinos (1).jpg

Melissinos BIO kuiv valge KGT-vein Magnum 2016 13% 1,5L, Paterianakis(puitkastis)

Melissinos valge mahevein Kreeta Thrapsathiri ja Sauvignon Blanc viinamarjadest magnum pudelis.

Tootekood: VT154
EAN: 5204048000090
Kaubamärk:
Laoseis: Laos
Tarneaeg: 1-3 päeva
110,00 €
73,33 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Melissinos Domaine Paterianakis valge kuiv mahevein on valmistatud ainulaadsest Kreeta sordi Thrapsathiri ja Prantsuse sordi Sauvignon Blanc segust. Sellel on selge kollane värv õrnroheliste toonidega. Veinil on ananassi, pirni, aprikoosi, sidrunilille ja roosi aroom. Tasakaalukas ja pikk järelmaitse.

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

 

 

 

 

Lisateave toote kohta

Aroomi ja maitse iseloomustus

Kahe viinamarjasordi, põlisrahvaste Thrapsathiri ja kuulsa prantsuse Sauvignon blanc’i, teedrajav segu Kreetal.
Ideaalne veinigurmaanidele, kes soovivad oma valgeid veine keldris laagerdada.
Hele kuldne värv rohekate toonidega. Aroomis on  pirni, virsikut, ananassi, sidruniõie ja roosiaroomi. Peen võimaitse kauni happesusega. Intensiivne, keeruline, ümar ja harmooniline.

Serveerimistemperatuur 10-12°C.
Toidusoovitused

Melissinos White Organic Wine sobib suurepäraselt rasvase kala, valge liha heledate kastmetega, pastaroad kreemjate kastmetega ning keskmise teravusega juustude kõrvale.

Keldripotentsiaal Ideaalne veinigurmaanidele, kes soovivad oma valgeid veine keldris laagerdada. Soovituslik 5 aastat.
Selle aastakäigu veini auhind Pronksmedal (86) Decanter 2016 aastakäik
Veini tunnustused ja auhinnad

Tessaloniki rahvusvahelisel veinivõistlusel 2021 HÕBEMEDAL  2019.aastakäik
Pronksmedal (87) 2019 aastakäik
Hõbemedal (92) Decanter 2018 aastakäik
Pronksmedal (86) Decanter 2016 aastakäik

Toode Orgaaniline toode
Ühikut pakendis 1
Tootja Domaine Paterianakis
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, Peza
Kliima ja mullastik

Taimi väetatakse ja hooldatakse taimse päritoluga orgaaniliste ainetega, haiguste vastu võitlemisel kasutatakse looduslikke mineraale nagu väävel või vask, kontrolli ja sertifitseerimist aga teostab ametlik mahetoodete sertifitseerimisasutus DIO.
Kliima on vahemereline, rohke päikesepaistega. Talved on suhteliselt pehmed ja sademeterohked, samas kui suved on jahedad, ilma kuumalaineteta peamiselt kõrguse tõttu. Päeva ja öö temperatuuride erinevus on selline, et see toimib viinamarjade aeglasel küpsemisel positiivselt.
Meie viinamarjaistandused asuvad meie veinitehase perimeetri ümber kaldpinnal 400-500 meetri kõrgusel kirdesuunas ja pindala on 200 hektarit.
Meie viinamarjaistandused on lineaarsed üle 10 aasta vanad ja nende saagikus on madal, 600 kg/hektari kohta, mis on näide meie püüdlustest koristada kvaliteetseid viinamarju. Pinnas on väga hea drenaažiga kivine, lubjakivi ja savine.

Valmistusviis

Sauvignon on viinamarjasort, mille koristamist alustasime augusti alguses ja Thrapsathiri on viinamarjasort, mille saagikoristus oli  septembri lõpus.
Sauvignon Blanci puhul paar tundi kokkupuutel kestadega, jahedas temperatuuris ja seejärel kääritades kontrollitud temperatuuriga roostevabast terasest paagis temperatuuril 18 kraadi.
Thrapsathiri kontakt kestadega mõne tunni jooksul. Käärimine reguleeritava temperatuuriga roostevabast terasest paagis 18 kraadi juures.
Käärimise lõppedes jätame veinid 1 kuuks peene sette peale ja segame veini maitse tugevdamiseks.
2 kuud meie maa-aluses veinikeldris.

Viinamarjasort Thrapsathiri 70% ja Sauvignon Blanc 30%
Viinamarjasortide tutvustus

Thrapsathiri on Kreeta oluline sort, millest on kujunemas saare üks lootustandvamaid ja põnevamaid valgeid viinamarju. Aastakümneid mõisteti Thrapsathirit valesti, peeti ekslikult Athiri sugulaseks või teda varjutas populaarsem Vilana. Sellegipoolest tõmbab see nüüd paljude kriitikute tähelepanu, tuginedes ainult oma omadustele, valmistades esmaklassilisi kuivi ja aeg-ajalt magusaid valgeid veine.
Thrapsathiri kasvatatakse kõikjal Kreetal, Chaniast läänes kuni Lasithini idas. Enim tunnustatud veinid on pärit Heraklionist ja Lasithist, kus asub KPN Sitia (ΠΟΠ Σητεία) . Thrapsathiri on sort, mis annab rikkalikke, ümaraid, kuid mitte liiga intensiivseid ega raskeid veine. Thrapsathiri on suurepärane võimalus sobitada rikkalikku toitu, mis on liiga intensiivne ja liiga keeruline, et minna tavapärase toidu ja veini sobitamise teed. See sobib suurepäraselt ka suhteliselt külma ilmaga päevadeks. Enamik veine tuleb ära juua nelja aasta jooksul pärast aastakäiku, kuid mõned juhtivad tootjad teevad väga omapäraseid veine, mis võivad areneda kümne aasta jooksul.

Sauvignon Blanc  -Prantsuse päritolu valge sort, rahvusvaheliselt tuntuim aromaatne sort, mis on sama edukas ka Kreeta viinamarjaistandustes.  Oma rikkaliku aromaatse dünaamika tõttu peetakse seda viinamarja asendamatuks ja see on pälvinud “hästi reisinud” tiitli. Seda kasvatatakse kogu maailmas ja see on osutunud sordina kohanemisvõimeliseks, pälvides väärilise "kosmopoliitse" nimetuse. Sauvignon Blancist valmistatud veinil on meeldiv aroom ja maitse, värskendav happesus ning aromaatne greibi, meloni ja eksootiliste puuviljade bukett. Olenevalt viljeluspiirkonnast ja kasutatud veinivalmistamisprotsessidest võib seda leida erinevatest segudest.

Veinimõisa ajalugu

Giorgos Paterianakis, elukutselt ehitusinsener, otsustas pärast õpinguid ja paljusid veinireise rajada viinamarjaistanduse sisse näidisveinitehase. Kasutades looduslikke materjale, kujundas ta veinitehase kuuel erineval tasemel, et kasutada ära gravitatsiooni kõigil veinivalmistamise etappidel.
Veinitehases on erinevatel tasanditel loodud tootmisjaamad, et hõlbustada erinevate tööülesannete täitmist saagikoristuse ajal ja tagada nende teostamine looduslikult jahedas keskkonnas. Samal ajal on paigaldatud kõige kaasaegsemad veinivalmistussüsteemid, mille lõppeesmärk on toota kvaliteetseid veine. Tootmisprotsess, nagu ka kasvatamine, viiakse läbi vastavalt maheveini valmistamise standarditele, ilma kemikaale või võõrkehi lisamata.
Villimis- ja ladustamisalad asuvad samas ruumis, kuid erineval tasemel, nagu ka täielikult varustatud laboratoorium keemilise analüüsi jaoks. Veinitehase maa-alusesse keldrisse on loodud spetsiaalne ala, kus kõik Domaine'i veinid laagerduvad kas 225-liitristes Prantsuse tammevaadis või pudelites stabiilse niiskuse ja temperatuuritasemega. Veinitehase ehitus viidi lõpule 1997. aastal, mil Domaine’is toodeti Kreeta esimene mahevein. Domaine'i esimesed veinid olid "Domaine Paterianakis" ja "Melissinos Rosé", mida eristati nii nende eriliste veiniomaduste kui ka selle poolest, et need olid valmistatud mahepõllumajanduslikult kasvatatud viinamarjadest.
Emmanuela ja Niki on Domaine Paterianakise hing. Mõlemad juhivad ettevõtet armastuse ja kirega, mille nad on pärinud oma traditsiooniliste veinivalmistajate perelt.
Emmanuela on alates 2007. aastast olnud Domaine'i peaviinauurija ja veinitehase juhataja. Pärast Lääne-Attika ülikooli veini-, viinamarja- ja joogiteaduste osakonna kõrgeima hinde lõpetamist töötas ta suurte Kreeka veinitootjate veinikonsultandina, reisis välismaal ja avastas erinevaid veinikultuure, kuni otsustas naasta ja alustada oma veini tootmisega Domaine'is. Ta on maheveinivalmistamise alal töötanud üle 15 aasta.
Niki on seotud Domaine'i kaubandusesindusega. Ta on keemiainsener ja lõpetanud Ateena riikliku tehnikaülikooli. Ta tegutseb veinitehase keemiaosakonna töös.
Esimesest hetkest peale võtsime omaks nii oma viinamarjaistanduste mahepõllumajanduse voorused kui ka orgaanilise lähenemise oma veinide valmistamisele. Meie eesmärk on, et viinapuu kasvaks täiesti looduslikus keskkonnas, harmoonias muu taimestiku ja loomastikuga, et ta saaks tõrjuda mis tahes haigusi ja toita mulda ilma kunstlikke või mürgiseid kemikaale kasutamata. Seetõttu sekkume toote elutsüklisse ainult looduslike taimse või loomse päritoluga orgaaniliste väetiste ja looduslike mineraalidega nagu väävel ja vask.
Kõik meie veinid on toodetud rangete orgaaniliste standardite järgi. Meie maheviinamarjaistandusi kontrollib ja sertifitseerib DIO, ametlikult tunnustatud mahetoodete sertifitseerimise agentuur Kreekas.
Valides mahepõllumajanduse ja veinivalmistamise, kaitseme oma terroiri eripära ja võimaldame oma veinidel esitleda oma sortide omadusi ja meie kodumaa kliimat. Nii tagame iga oma veini autentsuse.

Alkoholisisaldus 13%
Sisalduvad allergeenid

Veinid on toodetud rangete orgaaniliste standardite järgi ning kasutades natiivseid pärme ja sulfitit – säilitusainet, mida kasutatakse veini oksüdeerumist põhjustavate soovimatute bakterite vastu võitlemiseks, EL määrusega 203/2012 maheveinide puhul lubatud miinimumtasemel. Meie maheviinaistandusi kontrollib ja sertifitseerib DIO, ametlikult tunnustatud mahetoodete sertifitseerimise agentuur Kreekas.

Sarnased tooted

Domaine Paterianakis BIO 2014 kuiv punane KPN-vein Magnum Peza 12% 1,5L (puidust kastis)
Lisa korvi
Domaine Paterianakis BIO 2014 kuiv punane KPN-vein Magnum Peza 12% 1,5L (puidust kastis)

Domaine Paterianakis on kosmopoliitse iseloomuga aastakäiguvein kohalikest viinamarjasortidest.

149,00 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan