Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Domaine Paterianakis BIO 2014 kuiv punane KPN-vein Magnum Peza 12% 1,5L (puidust kastis)
Domaine paterianakis 1,5 L red (1).jpg
DWWA-2015-BRONZE.jpg
DOMAINE-1 (1).png
Domaine_paterianakis_1_5_L_red.png
Domaine_paterianakis_1_5_L_red.png
Domaine paterianakis 1,5 L red (1).jpg
DWWA-2015-BRONZE.jpg
DOMAINE-1 (1).png
Domaine_paterianakis_1_5_L_red.png
Domaine_paterianakis_1_5_L_red.png

Domaine Paterianakis BIO 2014 kuiv punane KPN-vein Magnum Peza 12% 1,5L (puidust kastis)

Domaine Paterianakis on kosmopoliitse iseloomuga aastakäiguvein kohalikest viinamarjasortidest.

Tootekood: VT155
EAN: 5204048000076
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
Tarneaeg: 1-3 päeva
149,00 €
99,33 €/l
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Orgaaniline kuiv punane vein magnum pudelis, mis on valmistatud mahepõllumajanduslikust Kotsifalist 80% ja Mandilarist 20%. 

Sellel on sügav rubiinvärv ja õrnad telliskivipunased toonid. Kotsifali annab kõrge alkoholisisalduse, elava happesuse ja elegantse aroomi. Mandilari aga esmase lõhna, intensiivse punase värvi ja tanniini.

Kompleksse buketiga vein, mis ühendab endas kuivatatud punaseid puuvilju, kuivatatud tomatit, vürtse kui ka vanilli tammevaatidest, milles see laagerdub. Veinil on täidlane keha, elegantsed tanniinid ja püsiv järelmaitse.

  

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2013
Aroomi ja maitse iseloomustus

Kotsifali annab kõrge alkoholisisalduse, kõrge happesuse ja elegantse aroomi. Mandilari aga esmase lõhna intensiivse punase värvi ja tanniini.
Kompleksse buketiga vein, mis ühendab endas kuivatatud puuvilju, kuivatatud tomatit, vürtse kui ka vanilli tammevaatidest, milles see laagerdub. Sellel on  sügavpunane värv terrakota toonidega. Veinis on täidlane keha, elegantsete tanniinidega, tubaka ja vürtside maitsetega. Lõpp on keskmine, pikk domineerivad punased puuviljad, millele järgneb magus vanill ja must pipar. Püsiva järelmaitsega.

Serveerimistemperatuur 17-18 °C
Toidusoovitused

Punane vein Domaine Paterianakis sobib väga grillitud või praetud punasest lihast toitudega, mis on rikkalikud, intensiivsed ja vürtsikad. Ka veinikastmega roogade lisandiks.

Keldripotentsiaal Saate seda tarbida koheselt või hoida veinikeldris 10+ aastat.
Selle aastakäigu veini auhind Decanter 2015 Pronksmedal 2014. aastakäigule
Veini tunnustused ja auhinnad

Decanter 2015 (89)-pronksmedal 2014 aastakäigule

Decanter 2012 pronksmedal 2011.aastakäigule

Toode 100% naturaalne toode, Gluteenivaba
Ühikut pakendis 1
Tootja Domaine Paterianakis
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, KPN, Peza
Kliima ja mullastik

Taimi väetatakse ja hooldatakse taimse päritoluga orgaaniliste ainetega, haiguste vastu võitlemisel kasutatakse looduslikke mineraale nagu väävel või vask, kontrolli ja sertifitseerimist aga teostab ametlik mahetoodete sertifitseerimisasutus DIO.
Kliima on vahemereline, rohke päikesepaistega. Talved on suhteliselt pehmed ja sademeterohked, samas kui suved on jahedad, ilma kuumalaineteta peamiselt kõrguse tõttu. Päeva ja öö temperatuuride erinevus on selline, et see toimib viinamarjade aeglasel küpsemisel positiivselt.
Meie viinamarjaistandused asuvad meie veinitehase perimeetri ümber kaldpinnal 400-500 meetri kõrgusel kirdesuunas ja pindala on 200 hektarit.
Meie viinamarjaistandused on lineaarsed üle 10 aasta vanad ja nende saagikus on madal, 600 kg/hektari kohta, mis on näide meie püüdlustest koristada kvaliteetseid viinamarju. Pinnas on väga hea drenaažiga kivine, lubjakivi ja savine.

Valmistusviis

Iga sordi puhul eraldi, hoolikas viinamarjade valik, tüve eemaldamine, viinamarjade gravitatsiooni abil, ilma mehaaniliste vahenditeta ülekandmine roostevabast terasest vaatidesse leotamiseks ja kääritamiseks. Pressimisjäägid eraldatakse veinist käärimise lõpus. Malolaktiline käärimine prantsuse tammevaatides. Kahe viinamarjasordi veini segamine villimiseks. Kerge orgaaniline veinivalmistus, filtreerimata.

Viinamarjasort Kotsifali 80%, Mandilari 20%
Viinamarjasortide tutvustus

Kotsifali 

Kreeta ümbruses laialdaselt istutatud punase viinamarjasort Kotsifali pärineb sõnast kotsifi, väike musträstas, mis näitab linnukese erilist eelistust just selle sordi viinamarjade suhtes.
Kotsifali on punane sort, mida kasvatatakse peamiselt Kreetal aga vähesel määral ka Küklaadidel. Kõige laialdasemad istandused Kreetal asuvad Heraklioni piirkonnas.
Kostifali  on Kreeta kuulsate viinamarjaistanduste kuulsusrikas punane sort, mis määratleb Egeuse mere ühest olulisemast veinitootmispiirkonnast pärit kuivade punaste stiili. Kuna punaste viinamarjade istandusi on saarel rohkem kui valgeid,  võib Kotsifalit  pidada Kreeta tõeliseks hingeks.
Kostifali üksinda toodab veini, madala värvusega, intensiivse aroomiga, suhteliselt kõrge alkoholisisaldusega, pehmete tanniinide ja elava happesusega.  Nendel põhjustel segatakse enamikku  Kotsifali viinamarju paljude punaste viinamarjasortidega, kas Kreeta kohaliku viinamarjasordi  Mandilari või rahvusvaheliste sortidega, millest on sageli esindatud Syrah. Kotsifali viinamarjasort  lisab veinile ümarust ja tanniinset graatsilisust, samas kui aroom on  täis magusaid lilli, kuivatatud musti puuvilju ja keerulisi vürtse. Kotsifali viinamarjaistandusi võib leida üle kogu Kreeta kuid parimad veinid on pärit Heraklioni piirkonnast, täpsemalt kaitstud päritolunimetusega KPN Peza ja KPN Archanes. Mõlemad nimetused peavad olema segu  Kotsifalist  ja Mandilariast .
Kotsifali  toodab täidlast ja rikkalikku veini veinisõpradele, kes naudivad ümaraid punaseid veine. Kotsifali  segud on väga toidusõbralikud veinid, mis sobivad suurepäraselt rikkalike liharoogade, vormiroogade, rammusate vorstide ja rikkalike praadidega. Enamikku võid tarbida kohe kuid veinid, mis on tavaliselt laagerdunud mitu kuud tammevaatides võivad areneda 5–10 aasta jooksul, ilmutades mahedat täidlast struktuuri ja keerukaid maitsenüansse.

Mandilaria  - punane mari, mille süda tuksub Egeuse meres ja Kreetal. Pole juhus, et seal osaleb ta kaitstud päritolunimetusega Peza, KPN Archanes ja KPN Parose punaveinides, samas kui ta vastutab täielikult kaitstud päritolunimetusega Rhodose punase veini eest. Nende saare tuules ja päikeserohketes viinamarjaistandustes omandab Mandilaria tavapärasest paremad omadused: sügav tume värvus, üleküpsenud puuviljade aroomid, loomade aroomid (nt nahk). Keskmine keha, jõulised tanniinid. Raske tööga ja sobitamisega teiste viinamarjasortidega üritavad veinimeistrid taltsutada Mandilaria üldiselt ohjeldamatut iseloomu. Mõni aasta pudelis on aga ilmselt parim viis veini tõeliseks avanemiseks, mis oma maitsega meid vaimselt oma imelisse päritolupaika viib.
Oma imposantse isikupäraga jätab ainulaadne Mandilaria sort  Kreeka veinile kustumatu jälje, mis on kohati sügavam ja kohati peen, kuid paljastab alati oma terroiri identiteedi. Arvestades selle mitmekülgset iseloomu, leiab iga julge veinisõber, kes soovib oma aroomi- ja maitsepaletti laiendada, põhjuse Mandilaria oma klaasi valada.

Veinimõisa ajalugu

Giorgos Paterianakis, kes on ametilt ehitusinsener, otsustas pärast õpinguid ja paljusid veinireise ehitada näidisveinitehase sõna otseses mõttes viinamarjaistanduste sisse. Kasutades looduslikke materjale kujundas ta veinitehase kuuel erineval tasemel, et kasutada ära gravitatsiooni kõigis veinivalmistusprotsessides.
Veinitehase sees rajati tootmisjaamad erinevatele tasanditele, et hõlbustada erinevaid toiminguid nii saagikoristuse ajal kui ka looduslikult jahedas keskkonnas. Samal ajal paigaldati kõige kaasaegsemad veinivalmistusseadmed, mille lõppeesmärk oli toota kvaliteetseid veine. Tootmisprotsess, nagu ka kasvatamine, toimub vastavalt maheveini valmistamise standarditele, ilma kemikaalide või taimekaitsevahendite lisamiseta.
Samas veinimajas, teisel tasandil, on villimis- ja laoruum ning täielikult varustatud keemilise analüüsi labor. Veinitehase keldrikorrusele on loodud spetsiaalne ala, kus küpsevad kõik Estate’i veinid kas 225-liitristes Prantsuse tammevaatides või pudelis, püsiva õhuniiskuse ja temperatuuriga.
Veinitehas valmis 1997. aastal, kus sellest sai esimene maheveini tootja ja veinimaja Kreetal. "Ktima Paterianaki" ja "Melissinos Rosé" olid Estate'i esimesed etiketid, mis paistsid silma nii veini eriliste omaduste kui ka selle poolest, et need pärinevad mahepõllumajanduslikult kasvatatud viinamarjadest.
Toodangu maht on 80 000 pudelit. Tootmismaht hoitakse madal, et mitte tekitada kahju pinnasele ja viinapuudele.
Emmanuela ja Niki on Paterianakis Estate'i hing. Mõlemad juhivad ettevõtet armastuse ja kirega, mille nad pärisid oma traditsioonilisest veinikasvatusperest.
Emmanuela on alates 2007. aastast olnud Estate'i peamine veinimeister ja veinitehase direktor. Pärast Ateena ülikooli veini- ja joogitehnoloogia osakonna kiitusega lõpetamist töötas ta suuremates Kreeka veinitehastes veinispetsialistina, reisis välismaal, rändas läbi erinevate veinikultuuride, kuni otsustas, et peaks tagasi pöörduma ja veinivalmistamise üle võtma.
Niki tegeleb kaubandusliku esindusega. Ta on keemiainsener, lõpetanud Ateena riikliku tehnikaülikooli ning peale veinitehase keemiaga seotud vajalike tööde on ta üle võtnud müügi kohalikel ja rahvusvahelistel turgudel. Entusiastliku isiksusena tegeleb ta mõisa külastatava piirkonnaga, tegeleb veiniturismiga ja armastab viia külastajad rännakule läbi oma koha veinitraditsiooni.
Viinamarjaistandus, kus Paterianaki perekond alustas maheviinamarjade kasvatamist, asub 500 meetri kõrgusel alal, mis on täis lõhnavaid ürte. Looduslikud pune, salvei, tüümian ja lavendel. Emmanuel Paterianakis, kes oli üks esimesi mahekasvatajaid, hoolitses selle loodusliku keskkonna kaitsmise eest. Üks põhjus, miks ta otsustas mahepõllumajandust järgida oli soov hoida ja kaitsta mesilasi ja nende elukeskkonda.
Kokku said mesilased ja Paterianaki perekonna veinitraditsioon, mille tulemusel sai mesilasest veinimõisa sümbol.

Alkoholisisaldus 12,5 %
Sisalduvad allergeenid

Veinid on toodetud rangete orgaaniliste standardite järgi ning kasutades natiivseid pärme ja sulfitit – säilitusainet, mida kasutatakse veini oksüdeerumist põhjustavate soovimatute bakterite vastu võitlemiseks, EL määrusega 203/2012 maheveinide puhul lubatud miinimumtasemel. Meie maheviinaistandusi kontrollib ja sertifitseerib DIO, ametlikult tunnustatud mahetoodete sertifitseerimise agentuur Kreekas.

Sarnased tooted

Domaine Paterianakis BIO Peza punane kuiv  KPN-vein 2018, 13%  750ml
Lisa korvi
Domaine Paterianakis BIO Peza punane kuiv KPN-vein 2018, 13% 750ml

Domaine Paterianakis on kosmopoliitse iseloomuga aastakäiguvein kohalikest viinamarjasortidest Kotsifali ja Mandilari.

35,00 €
Lisa korvi
Idaia GI Kotsifali-Mandilaria punane kuiv KGT-vein 2018, 13% 750 ml
Lisa korvi
Idaia GI Kotsifali-Mandilaria punane kuiv KGT-vein 2018, 13% 750 ml

Punane kuiv vein, mis koosneb Kotsifali (65%) ja Mandilari (35%) viinamarjasortidest. Pika ja puuviljase järelmaitsega, kaunilt integreeritud tanniinid, kompleksne aromaatne bukett ja värskendav happesus.

21,35 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan