Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Liatiko Naturally dessertvein KPN-vein 2013, 13% 500ml, Idaia
liatiko.jpg
DWWA-2015-BRONZE.jpg
NOR_Medaille_BWT21_GrossesGold_DE_JPG_1024x.webp
liatiko.jpg
DWWA-2015-BRONZE.jpg
NOR_Medaille_BWT21_GrossesGold_DE_JPG_1024x.webp

Liatiko Naturally dessertvein KPN-vein 2013, 13% 500ml, Idaia

Dessertvein 100% Liatiko viinamarjasordist. Auhinnatud magus vein, mille harmooniline koostis lummab ka kõige nõudlikumat maitset.

Tootekood: VT91
EAN: 5200116650068
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
34,30 €
68,60 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Tumeda karamellise värviga vein, mille happesuse ja magususe harmoonia, sametised tanniinid ning järelmaitse on muljetavaldavad.

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2012
Aroomi ja maitse iseloomustus

Värvus kergelt punakas, mee tooniga.Sellel on äärmiselt keerukas aroomiprofiil, mis sisaldab kuivatatud puuviljade nagu viigimarjade ja aprikooside, aga ka suhkrustatud viinamarjade ja virsikute, mee, šokolaadi ja vanilli noodid. Maitselt on vein magus ja väga kontsentreeritud, olemata liiga magus. Uskumatult täidlane sametiste tanniinidega. Selle imeline happesus seob kõik elemendid harmooniliselt kokku, pakkudes maitses värskendavat tunnet. Järelmaitse on väga pikk ja moosine.

Laagerdumine 4 aastat tammevaatides.

Serveerimistemperatuur Serveeri 8-10°C aperitiivina enne sööki või 15°C juures desserdina.
Toidusoovitused

Pisut mõrkjad ja šokolaadised magustoidud, kuivatatud puuviljad ja magustoit pähklite, tumedate puuviljade, karamelli ja kohviga, aga ka intensiivsed juustud ja peened sigarid.Nautige seda üksi, jahutatult aperitiivina või koos šokolaadisuflee ja kuivatatud puuviljadega.
Seiklushimulised peaksid seda proovima küpsete juustudega. See sobib suurepäraselt Roqueforti ja Gorgonzola juustudega.

Keldripotentsiaal Omab head potentsiaali laagerduda veel 20+ aastat.
Selle aastakäigu veini auhind Concours International Du Vin, Thessalonique 2017 Hõbemedal Liatko 2012
Veini tunnustused ja auhinnad

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN, THESSALONIQUE 2018 Hõbe: Liatko 2013
CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN, THESSALONIQUE 2017 Hõbe: Liatko 2012
Decanter 2017 - Kiidetud: Liatiko Punane magus vein 2012
BERLINER WEIN TROPHY 2017 Kuldmedal: Liatiko 2012

Ühikut pakendis 6
Tootja Idaia Winery
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, Dafnesi piirkond
Kliima ja mullastik

Saagikoristuse aeg juuli lõpp, - augusti algus
Saagikus Liatiko - 700-900 kg/ha
Kodumaist Liatiko sorti kasvatatakse Heraklioni Dafnesi alampiirkonnas viinamarjaistanduses, mis asub poolmägisel alal põhjapoolsel nõlval 400–500 meetri kõrgusel merepinnast. Sellel kõrgusel värskendavad Egeuse mere jahedad suvetuuled viinapuid suvel, mil temperatuur võib ulatuda 35 °C-ni. Jahedamad ööd võivad langeda 15°C-ni ja see ööpäevane temperatuuride erinevus säilitab viinamarjades loomuliku happesuse, tasakaalustades seda rikkalikku ja intensiivselt aromaatset sorti.
Kaltsiumirikkad, savised mullad pakuvad häid toitaineid ja suurepärast niiskust, et toita viinapuid kuumade ja kuivade suvede jooksul. Madala saagikusega viinapuud on kasvatatud Guyot meetodil ja annavad hektarilt vaid üheksa hektoliitrit. Mullad, väga madala saagikusega viinapuud ja iseloomulik mikrokliima on väärtuslike veinide allikad.

Valmistusviis

Liatiko magusad veinid olid Kreeta veinitööstuses eriti populaarsed. Aastate jooksul töötati veinivalmistamise tehnikate kallal, katsetati, täiustati ja saadi magus dessertvein, mis saare vallutas.
Viinamarjade närbumine 8 päeva. Sellele järgneb punane veinivalmistamine koos ekstraheerimisega 30 °C juures ja kääritamine.
Laagerdumine: 48 kuud 225-liitristes tammevaatides.

Viinamarjasort Liatiko 100%
Viinamarjasortide tutvustus

Kuna Liatiko on Kreeta sooja kliimaga suurepäraselt kohanenud, suudab ta luua peeneid veine, mis on täis naudinguid, mis sobivad iga toidukorraga. See ainulaadne sort annab igale veinile oivalise aroomibuketi, milles domineerivad värsked punased puuviljad.
Nimetus «Liatiko» tuleneb juulikuu nimetusest, kuna see on esimene sort, mille marjad juulis värvi muudavad.
See on tõenäoliselt Kreeta viinamarjaistanduse vanim kohalik punane sort. Liatiko sordi kasvatamine pärineb 3. või 2. sajandist eKr, vastavalt Dafnesi tsoonis "Melissa" veinipressidest leitud viinamarjajäänuste dateerimisele.
Viinamarja kobara kaal on keskmine ja marja kaal väike. Marja kest on õhuke, ühtlane ja punase kuni punakasvioletse värvusega. Marja viljaliha on väga magus. Marja varre pikkus on lühike, samas on seda lihtne marja küljest lahti võtta. Suhkru tase on kõrge, samas kui happesuse tase on rahuldav.
Liatiko suureks eeliseks on sobiva kliima tõttu õige küpsemine. Sort on täielikult aklimatiseerunud, kuna seda on selles piirkonnas kasvatatud sajandeid.

Veinimõisa ajalugu

"IDAIA" on Kreeta iidne nimi.  Veinitehas asub piirkonnas, mis kuulub kaitstud päritolunimetuse (Protected Designations of Origin) tsooni Dafnes Heraklion Crete. Alates 1998. aastast on veiniuurijad Vasilis Laderos ja Calliope Volitaki loonud kire ja teadmistega IDAIA veinitehase, et toota ja villida veine nende veiniistandustes kasvatatud sortidest Maleviziou külas. Küla asub ühel Psiloritise mäe madalamal mäel, umbes 300 meetri kõrgusel.
Viinamarjaistandused ja mõned oliivisalud asuvad küla idaküljel, vana Püha Neitsi kloostri lähedal. Lubjarikkad pinnased, maastik koos erilise mikrokliimaga loovad paiga, mis on ideaalne viinamarjakasvatuseks ja kvaliteetsete veinide valmistamiseks. IDAIA veinitehase põhieesmärk on omanäoliste veinide tootmine piirkonnas, mis on tuntud oma viinamarjaistanduste poolest iidsetest aegadest kuni eelmise sajandi keskpaigani.
Püüdes edendada piirkonna mikrokliimaga seotud kohalike sortide omadusi, hoitakse väga madalat saaki, valitakse hoolikalt toorainet ja rakendatakse kontrollitud veinivalmistamise tehnikaid. Nende valikute tulemuseks on tugeva isikupära ja tugeva aromaatse iseloomuga peente veinide tootmine.

Alkoholisisaldus 13%
Toitumisalane teave 100 g/ml kohta

Maht: 12,5%
pH: 3,7
Üldhappesus: 7,9g/l viinhape
Suhkrud: 200 gr/l

Sarnased tooted

Sangiovese punane kuiv vein 2016, 13,5% vein 750ml
Lisa korvi
Sangiovese punane kuiv vein 2016, 13,5% vein 750ml

Sangiovese 70% ja Cabernet Sauvignon 30% viinamarjasortidest.

16,80 €
Lisa korvi
Amforavein Grifos BIO punane kuiv KGT-vein 2018, 15% 750ml, Silva
Lisa korvi
Amforavein Grifos BIO punane kuiv KGT-vein 2018, 15% 750ml, Silva

Naturaalne orgaaniline punane kuiv vein, mis on valmistatud sordist Liatiko 100%.  

43,00 €
Lisa korvi
Ducato Di Candia KPN dessertvein 2015 14% 375ml (S) -2025 kuld
Lisa korvi
Ducato Di Candia KPN dessertvein 2015 14% 375ml (S) -2025 kuld

Sametine, väga hea maitsetasakaaluga vein.

32,90 €
Lisa korvi
Red Sail punane kuiv vein 11% 750ml
Lisa korvi
Red Sail punane kuiv vein 11% 750ml

Punane kuiv vein puuviljane ja värskendav.

9,50 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan