Diamantopetra KGT kuiv rose vein 2023 13% 750 ml
Õrna roosa värvusega vein, mille aroomibukett ühendab maasika, hapukirsi ja küpsete kirsside noote koos vürtsikate aktsentidega. Maitses tasakaalukas, rikkalik ja aromaatne, pakkudes pikka ja meeldivat järelmaitset.
Kirjeldus
Viinamarjasort Liatiko on üks enim kasvatatud ja kohalikke punaseid sorte Kreeta viinamarjaistandustes. Sellel viinamarjal on keerukas iseloom, mis teeb nii selle kasvatamise kui ka veinivalmistamise keeruliseks. Diamantopetra Rosé toob esile Kreeta viinamarjaistanduste lõputu rikkuse, avaldades Liatiko sordi ainulaadse aroomiprofiili ja tekstuuri.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga, alkohol võib kahjustada tervist.
Lisateave toote kohta
| Aastakäik | 2023 |
| Aroomi ja maitse iseloomustus |
Õrna roosa värvusega vein, mille aroomibukett ühendab maasika, hapukirsi ja küpsete kirsside noote koos vürtsikate aktsentidega. Maitses tasakaalukas, rikkalik ja aromaatne, pakkudes pikka ja meeldivat järelmaitset. |
| Selle aastakäigu veini auhind | Decanter World Wine Awards 2024 Diamantopetra Liatiko Rose 2023 – pronksmeda |
| Veini tunnustused ja auhinnad |
Gilbert & Gaillard International Challenge 2024 Decanter World Wine Awards 2024 Thessaloniki International Wine & Spirits Competition 2024 Decanter World Wine Awards 2023 |
| Valmistusviis |
Kohaliku viinamarjasordi Liatiko marjakestade lühiajaline leotamine 2–3 tundi enne hoolikalt kontrollitud temperatuuril toimuvat alkoholkäärimist roostevabast terasest mahutites. |
| Viinamarjasort | Liatiko 100% |
| Alkoholisisaldus | 13% |
Sarnased tooted
Merlot viinamarjad korjati 25. augustil ja Kotsifali 28. augustil. Mõlemat viinamarjasorti kääritati eraldi, kasutades Saignée meetodit ja kohalikke pärme, kuni täieliku kuivuseni. Vein villiti jaanuari alguses ja jõudis müügile märtsis.
Rosé-veinid väljendavad suurepäraselt Kreeta terroir’d, kuna Kreeta kliima loob ideaalsed tingimused tasakaalustatud ja iseloomuga rosé’de tootmiseks. Vein sobib suurepäraselt Kreeta köögiga, kus kasutatakse rohkelt oliiviõli, värskeid köögivilju ja maitsetaimi. „3.14“ on looduslik, premium-klassi rosé, mille keerukus ja veidi omapärane iseloom eristuvad tavapärastest stiilidest.
Looduslikku maheveini GRIFOS toodab Silva Daskalaki veinimaja iidsel veinivalmistusmeetodil suurtes keraamilistes amforates. 100% Kotsifali (kohalikust sordist) viinamarjast.
Kohalikust viinamarjast Kotsifali 60% ja rahvusvahelisest Syrah 40% viinamarjast valmistatud suurepärane rośe.
Rosé vein on valmistatud Kotsifali viinamarjasortidist.


.jpg)
