Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Amforavein Grifos BIO rose kuiv KGT-vein 2021 15,8% 750ml, Silva
grifos-roze-kotsifali-savefweb.png

Amforavein Grifos BIO rose kuiv KGT-vein 2021 15,8% 750ml, Silva

Looduslikku maheveini GRIFOS toodab Silva Daskalaki veinimaja iidsel veinivalmistusmeetodil suurtes keraamilistes amforates. 100% Kotsifali (kohalikust sordist) viinamarjast.

Tootekood: VT161
EAN: 5200363404230
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
43,00 €
57,33 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Seda kääritatakse koos pressimisjääkide ja pärmseentega traditsioonilistes 300-liitristes keraamilistes amforates, kus see säilib 5 kuud. Grifos villitakse filtreerimata, kasutades 100% looduslikust korgist korki.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2021
Aroomi ja maitse iseloomustus

GRIFOS naturaalsel roosal maheveinil on sügav roosa värv ja õrn hägusus. Sellel on kompleksne ürdine aroom, mille kaudu paistavad esile vürtside noodid. Selle keha on täidlane ning intensiivne ja värske. See sisaldab kergeid tanniine, mis muudavad selle ideaalseks veiniks toidu kõrvale.

Serveerimistemperatuur 10-12°C
Toidusoovitused

Nautige Grifos Rosé't juurde grillkala, laagerdunud juustu ja grillliha.

Keldripotentsiaal 3-5 aastat
Toode Ökoloogiline e. mahetoode, Ei ole lisatud vääveldioksiidi
Ühikut pakendis 6
Tootja Silva Daskalaki Winery
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, Dafnesi piirkond
Kliima ja mullastik

Venerato ja Dafnese apellatsiooni laiema piirkonna viinamarjaistandused asuvad 350–550 meetri kõrgusel. Need asetsevad peamiselt põhjapoolsetel nõlvadel.

Piirkonnas eksisteerivad mäemassiivid loovad keeruka topograafia. Asterousia mäeahelike vahele moodustunud piklikud orud suunavad Kreeta merelt jahedat õhku looduslike kanalitena apellatsiooni keskmesse, hoides suvel temperatuuri väga heal tasemel ja takistades Aafrikast tuleva sooja õhumassi jõudmist istandustesse. Põhilise reljeefi  laiemal alal moodustavad kolm üksteisega peaaegu paralleelset põhimäeahelikku, mis ulatuvad prefektuuri põhjaosast lõunasse, kõrgusega 300-500m.  Selline kliima soosib aromaatsete kuid kõrge happesusega veinide tootmist. Suvel sajab harva, nii et taimed ja viinamarjad ei nakatu ja jäävad terveks.
Pinnas on peamiselt lubjarikas ja madala viljakusega, mistõttu viinapuude juurestik on sunnitud vee leidmiseks sügavamale minema. Muld on rikas kaltsiumkarbonaadi poolest, mille määr ületab 40%. Kaltsiumkarbonaadi olemasolu neutraliseerib mulla happesust, mille pH on vahemikus 7–8,5, mis on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt. Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri, värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele. Terroiri teine tähtis element on jõgi, mis kulgeb läbi Venerato viinamarjaistanduste ja kus on aastaringselt vesi.

Inimfaktor mängib samuti võtmerolli. Mägise pinnase tõttu tehakse kõik tööd nii viinamarjaistanduses kui ka saagikoristusel käsitsi.

See ainulaadne mikrokliima on põhjus, miks selles piirkonnas on viinamarju kasvatatud nii palju sajandeid.

Silva Daskalaki viinamarjaistanduste hulka kuulub 90 hektarit veinitehase ümbruses 500 meetri kõrgusel, 40 maatükki Fodele piirkonnas ja lisaks 100 hektarit hoolikalt kontrollitud koostööd tegevaid viinamarjaistandusi 600-750 m kõrgusel. 
Mahepõllumajandus tagab terve saagi ilma säilitusaineid, kiirgust ja keemilisi pestitsiide kasutamata. Seda tüüpi põllumajanduses kasutatakse ainult lahjendatud ja rikastatud looduslikke aineid. Viimased 12 aastat on kasutatud orgaanilisi meetodeid, rakendades looduse jõudu ja energiat. Kogenud töötajad valivad pärast aastaid kestnud planeetide ja teiste taevakehade käitumise jälgimist iga kord kõige soodsamad päevad ja kellaajad bioloogiliseks kultiveerimiseks, et saavutada parimad  tulemused.

Suurepäraste kohalike iseärasustega kaasneb madal saagikus kuni 600-1000 kg/ha.

Viinamarjaistanduse kujundamise süsteem:
KAHEKORDNE GUYOT
Valmistusviis

Looduslikku maheveini GRIFOS toodab Silva Daskalaki veinimaja iidsel veinivalmistusmeetodil suurtes keraamilistes amforates. 

Seda kääritatakse koos pressimisjääkide ja pärmseentega, mis algab roostevabast terasest mahutites.Seejärel  jääb settele rohkem kui 6 kuuks perioodilise batonaažiga ja seejärel laagerdub Prantsuse tammevaatides. Grifos villitakse filtreerimata.100% taaskasutatav, taimne suhkruroost kork.

Viinamarjasort Kotsifali 100%
Viinamarjasortide tutvustus

Kostifali -Kreeta ümbruses laialdaselt istutatud punase viinamarjasort Kotsifali pärineb sõnast kotsifi, väike musträstas, mis näitab linnukese erilist eelistust just selle sordi viinamarjade suhtes.

Kotsifali on punane sort, mida kasvatatakse peamiselt Kreetal aga vähesel määral ka Küklaadidel. Kõige laialdasemad istandused Kreetal asuvad Heraklioni piirkonnas.

Kostifali  on Kreeta kuulsate viinamarjaistanduste kuulsusrikas punane sort, mis määratleb Egeuse mere ühest olulisemast veinitootmispiirkonnast pärit kuivade punaste stiili. Kuna punaste viinamarjade istandusi on saarel rohkem kui valgeid,  võib Kotsifalit  pidada Kreeta tõeliseks hingeks.

Kostifali üksinda toodab veini, mida võib kirjeldada kui "tavaliselt vahemerelist": madala värvusega, intensiivse aroomiga, suhteliselt kõrge alkoholisisaldusega, pehmete tanniinide ja happesusega. Nendel põhjustel segatakse enamikku  Kotsifali viinamarju paljude punaste viinamarjasortidega, kas Kreeta kohaliku viinamarjasordi  Mandilari või rahvusvaheliste sortidega, millest on sageli esindatud Syrah. Kotsifali viinamarjasort  lisab veinile ümarust ja tanniinset graatsilisust, samas kui aroom on  täis magusaid lilli, kuivatatud musti puuvilju ja keerulisi vürtse. Kotsifali viinamarjaistandusi võib leida üle kogu Kreeta kuid parimad veinid on pärit Heraklioni piirkonnast, täpsemalt kaitstud päritolunimetusega KPN Peza ja KPN Archanes. Mõlemad nimetused peavad olema segu  Kotsifalist  ja Mandilariast .

Kotsifali  toodab täidlast ja rikkalikku veini veinisõpradele, kes naudivad „kõvade servadeta“ punast. Kotsifali  segud on väga toidusõbralikud veinid, mis sobivad suurepäraselt rikkalike liharoogade, vormiroogade, vorstide ja rammusate praadidega. Enamikku võid tarbida kohe kuid veinid, mis on tavaliselt laagerdunud mitu kuud tammes, võivad areneda 5–10 aasta jooksul, ilmutades mahedat täidlast struktuuri ja keerukaid maitsenüansse.

Veinimõisa ajalugu

Nagu vana hea vein…

Nagu hea, vana vein küpseb, on ka Daskalakise veinitehas oma suurepäraste sortide ja kvaliteedi poolest aastate jooksul omandanud väärtuse, mõjukuse, asjatundlikkuse ja kõrged tunnustused. Perekondlik traditsioon ulatub 1890 aastasse, mil toodeti esimesi veine hooajalises veinitehases, mis asus pere kodus.

Winery sai alguse 1920. aastal. 1998.aastal  asutati Kreetal Heraklioni prefektuuris Siva külas Daskalakise perekonna esimene veinitehas. Tänaseks on veinitehas läinud kolmanda põlvkonna kätte. Alates 2003. aastast on alustatud eraomandis olevate viinamarjaistanduste taastamist ja parandamist kasutades mahepõllumajanduslikke võtteid.  Selle maa kaltsiumiga rikastatud savimuld annab Kreeta veinile täiuslikud maitseomadused ja võrratu kvaliteedi. Ideaalses ökosüsteemis kõrgusel kuni 500 meetrit  kasvatatakse konkreetseid piirkonnale iseloomulikke viinamarjasorte nagu Liatiko, Kotsifali, Thrapsathiri ja Malvazia. Seejärel segatakse kohalike sortidega kokku mõned mainekamad viinamarjasordid üle maailma nagu Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillion, et luua eksklusiivseid uusi maitseid. Silva Daskalaki Winery uuendamisega alustati 2003. aastal ja see viidi lõpule 2020. aastal. Renoveerimisega loodi nüüdisaegne veinitehas, mis on varustatud tehnoloogiliselt kõige innovaatilisemate seadmetega. Mugavalt asuvad kõik tootmis- ja villimisprotsessid ühes kohas.

Esimene ametlik villimine Daskalakise veinitehases toimus 2005. aastal kaitstud päritolunimetusega Liatiko kuiva veiniga (KPN) ja looduslikult magusa veiniga Liastos – OPAP- (kõrgeima kvaliteediga toode).  Aastal 2008 tuli esimene "kuldne" tunnustus - “Grand Gold”  rahvusvahelisel veinikonkursil Decanter punasele kuivale veinile Enstikto Red (Viinamarjasordid: Syrah-Kotsifali), 2006. aastakäigu eest.  See oli esimene veinimaja Kreetal, kes sellise auhinnalise koha  saavutas. Asjaolu, et neil õnnestus rahvusvahelisel veinikonkursil pälvida kõrgeim tunnustus, tekitas kogu peres erilist rõõmu ja uhkust.

Silva Daskalakise veinitehas asub Heraklioni prefektuuris, täpsemalt Siva külas. Laiem ala kuulub kaitstud päritolunimetuse – KPN Dafnes veinipiirkonna alla.

Toodetud kogused on väikesed, sest eesmärk on toota kvaliteetseid tooteid lootuses, et need võidavad teie eelistuse.

Alkoholisisaldus 15,8%
Sisalduvad allergeenid

Ei sisalda sulfiteid ega muid keemilisi lisandeid. Ideaalne valik veganitele.

Sarnased tooted

Domaine Paterianakis BIO 2014 kuiv punane KPN-vein Magnum Peza 12% 1,5L (puidust kastis)
Lisa korvi
Domaine Paterianakis BIO 2014 kuiv punane KPN-vein Magnum Peza 12% 1,5L (puidust kastis)

Domaine Paterianakis on kosmopoliitse iseloomuga aastakäiguvein kohalikest viinamarjasortidest.

149,00 €
Lisa korvi
3.14 Kotsifali 2021 BIO kuiv punane PGT-vein 12% 0,75L, Paterianakis (piiratud kogus)
Lisa korvi
3.14 Kotsifali 2021 BIO kuiv punane PGT-vein 12% 0,75L, Paterianakis (piiratud kogus)

3,14 Kotsifali Red Domaine Paterianakis on punane kuiv mahevein Kreeta iidsest viinamarjasordist Kotsifali. Vein on toodetud traditsioonilise veinivalmistamise meetodiga ilma sulfiteid lisamata. See villitakse filtreerimata. Limiteeritud kogus. 

44,50 €
Lisa korvi
Philoxenia punane kuiv BIO KGT-vein 2017 14,5% 750ml, Efrosini (piiratud kogus)
Lisa korvi
Philoxenia punane kuiv BIO KGT-vein 2017 14,5% 750ml, Efrosini (piiratud kogus)

Kreeta saare rahva traditsioonilise külalislahkuse sünonüümiks on Philoxenia vein, mis võidab sind kõigepealt oma nime ja seejärel võrreldamatu maitsega. 

 

32,30 €
Lisa korvi
Zelos Aromatica kuiv valge vein 2022 13% 750 ml
Lisa korvi
Zelos Aromatica kuiv valge vein 2022 13% 750 ml

Dourakis Malvasia Aromatica on intensiivse eksootilise aroomiga kuiv valge vein. Sellel on kahvatu õlevärvi kollane toon rohekate nootidega.

25,00 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan