Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Tradits. sampanjameetodil valmist. vahuvein Sparkling Wine Brut 12,5% 750 ml
douloufakis-sparkling-white-wine-photo.png

Tradits. sampanjameetodil valmist. vahuvein Sparkling Wine Brut 12,5% 750 ml

Vahuvein sündis 2015. aastal kaubamärgi Sparkling Douloufakis all ja pälvis Aasta vein 2024 konkursil hõbemedali!

Toodetud traditsioonilisel meetodil 24 kuud kohalikust Vidiano viinamarjast. Soovitatav vananemine 4 aastat.

Tootekood: VR51
EAN: 5204734000113
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
44,20 €
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Vahuvein on värvuselt peaaegu õlekollane. Seda ettevaatlikult valades ümbritseb klaasi hõbemullide kaskaad, mis tantsiskleb sädelevas kreemjas vahus. Vahuvein, mille aroomibuketis on tunda õunu, aprikoose, mett ja mesilasvaha. Särtsakas, värskendav ja pika järelmaitsega.

Asetage vahuvein enne serveerimist pooleks tunniks jää-ämbrisse ning serveerige temperatuuril 9-10°C.
See on vahuvein, mida tarbida kas lihtsa aperitiivina kaunil suvepäeval või ootamatul pidupäeval. Sobib ideaalselt erinevate roogade kõrvale.

Suurepärane kaaslane austrite, kammkarpide, sushi, rannakarpide või biskekastmega serveeritud homaari kõrvale. Kui mereannid teile ei meeldi, siis see vahuvein sobib suurepäraselt enamike kanaroogadega.

2024.a. Kreeka Thessaloniki IWSC 2023 aasta kuldmedal (94 punkti)
2019 Kreeka Thessaloniki IWSC 2016. aasta pronksmedal
2017. aasta Ühendkuningriik Jancis Robinson – Julia Harding MW 2013. aasta 16/20

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2023
Aroomi ja maitse iseloomustus

Vein on värvuselt peaaegu õlevärvi ja ettevaatlikult valades ümbritseb klaasi hõbemullide kaskaad ja tantsib sädelevas kreemjas vahus, luues kompleksse aroomi, mis meenutab õunu, aprikoose, mett ja mesilasvaha. See on särtsakas, värskendav, pika järelmaitsega vahuvein.

BRUT – Méthode Traditionnelle

Serveerimistemperatuur Soovitame asetada veini enne serveerimist pooleks tunniks jääämbrisse temperatuuril 9-10°C.
Toidusoovitused

Vahuvein, millel on palju võimalusi: lihtsa aperitiivina ilusal suvepäeval või ootamatul pidupäeval, kuid tõesti, see vein avab ennast, kui seda toiduga kombineerida.
Suurepärane kaaslane austrite, kammkarpide, sushi, rannakarpide või biskekastmest tilkuva homaari kõrvale. Biske on kreemjas ja vürtsikas. Traditsiooniliselt valmistatud koorikloomade (näiteks homaari, krabi või vähkide) kestadest ja lihast. Biske paksendatakse ja viimistletakse koore või või lisamisega. Kui mereannid teile ei meeldi, siis enamik kanaroogasid sobivad ideaalselt selle põneva vahuveiniga.

Keldripotentsiaal Soovitatav vananemine: neli aastat.
Selle aastakäigu veini auhind 2024- Aasta Vein Hõbemedal; 2024.a.Thessaloniki IWS - 2023 disgorging- Kuldmedal (94 punkti)
Veini tunnustused ja auhinnad

2024.a.Thessaloniki IWS - 2023 disgorging- Kuldmedal (94 punkti)

Toode Vegan
Ühikut pakendis 6
Tootja Douloufakis Winery
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, Dafnesi piirkond
Kliima ja mullastik

Venerato ja Dafnese apellatsiooni laiema piirkonna viinamarjaistandused asuvad 350–550 meetri kõrgusel. Need asetsevad peamiselt põhjapoolsetel nõlvadel.
Piirkonnas eksisteerivad mäemassiivid loovad keeruka topograafia. Asterousia mäeahelike vahele moodustunud piklikud orud suunavad Kreeta merelt jahedat õhku looduslike kanalitena apellatsiooni keskmesse, hoides suvel temperatuuri väga heal tasemel ja takistades Aafrikast tuleva sooja õhumassi jõudmist istandustesse. Põhilise reljeefi laiemal alal moodustavad kolm üksteisega peaaegu paralleelset põhimäeahelikku, mis ulatuvad prefektuuri põhjaosast lõunasse, kõrgusega 300-500 m. Selline kliima soosib aromaatsete kuid kõrge happesusega veinide tootmist. Suvel sajab harva, nii et taimed ja viinamarjad ei nakatu ja jäävad terveks.
Pinnas on peamiselt lubjarikas ja madala viljakusega, mistõttu viinapuude juurestik on sunnitud vee leidmiseks sügavamale minema. Muld on rikas kaltsiumkarbonaadi poolest, mille määr ületab 40%. Kaltsiumkarbonaadi olemasolu neutraliseerib mulla happesust, mille pH on vahemikus 7–8,5, mis on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt. Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri, värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele. Terroiri teine ​​tähtis element on jõgi, mis kulgeb läbi Venerato viinamarjaistanduste ja kus on aastaringselt vesi.
Inimfaktor mängib samuti võtmerolli. Mägise pinnase tõttu tehakse kõik tööd nii viinamarjaistanduses kui ka saagikoristusel käsitsi.
See ainulaadne mikrokliima on põhjus, miks selles piirkonnas on viinamarju kasvatatud nii palju sajandeid.

Valmistusviis

Baasveinil olid ideaalsed omadused vahuveini valmistamiseks traditsioonilisel meetodil. Veini põhiomadused olid kõrge happesus, madal pH (et taluks vananemist), neutraalne aromaatne profiil ja tugev keha. Pärast teist pudelis kääritamist püsis vein veel 24 kuud settel (sur lie fines).
Disgorging viidi lõpule 2023. aasta juulis.

Viinamarjasort Vidiano 100%
Viinamarjasortide tutvustus

Vidiano on Kreeta põline valge viinamarjasort, millel on rikkalik ajalugu ja suur potentsiaal. Seda on saarel kasvatatud juba alates 13. sajandist ja see on osa Kreeka veinivalmistamise traditsioonist Vidiano on geneetiliselt seotud teiste Kreeta sortidega, nagu Thrapsathiri ja Vilana, kuid eristub neist oma erilise aroomi ja maitse poolest. Vidiano oli kuni 1980. aastateni peaaegu unustatud, kuid siis hakkasid tootjad katsetama mikrovinifikatsioonidega ( veinivalmistamise tehnika, mida kasutatakse sageli eksperimentaalsete veinipartiiide jaoks, kus vein kääritatakse väikestes, spetsialiseeritud vaatides. Mikrovinifikatsioon võimaldab viinamarjakasvatajal väljendada ühe terroiri või viinamarjaistanduse piirkonna kõige loomulikumaid ja puhtamaid omadusi) ja mõistsid, et nende käes on tõeline pärl. 
Sordi Vidiano marjad on keskmise suurusega, ellipsoidse kujuga. Marja kest on paks, tugev ja iseloomuliku rohekaskollase värvusega. Marja viljaliha on pehme ja väga magus, väga õrna aroomiga. Marja varre pikkus on keskmine, samas on seda suhteliselt raske marja küljest lahti võtta.
Vidiano annab väga aromaatseid veine, mis sobivad hästi tammevaadis laagerdamiseks. Veinidel on tavaliselt õrn puuviljane lõhn, milles domineerivad virsik ja laim. Alkoholisisaldus varieerub 12,5% kuni 14%. Veinid on erksa happesuse ja luksusliku siidise kehaga. Vidiano on tõeline Vahemere sort, mis on suurepäraselt kohanenud Kreeta kuumade ja nõudlike tingimustega. See on väga põuakindel, seetõttu pole kvaliteetsete veinide saamiseks tavaliselt niisutamine vajalik.
Vidiano kasvab peamiselt Dafnesi piirkonnas Heraklionis ja Rethymnos. Dafnes on väike küla, mis on tuntud oma veinitootmise poolest ja kus Vidianole on antud kaitstud päritolunimetus (KPN). Dafnesi kaunid mägised maastikud võimaldavad viinamarjaistandusi ida või lääne poole suunata. Mäed kulgevad põhjast lõunasse. Kõrgus varieerub vahemikus 300–500 m (985 ja 1640 jalga). Rethymnos on endiselt tootmises märkimisväärne hulk omajuurseid väga vanu Vidiano viinamarjaistandusi, eriti Melambesis ja Fourfourases.
Vidiano saanud mitmeid rahvusvahelisi auhindu ja tunnustusi, näiteks Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge ja Concours Mondial de Bruxelles. Vidiano on nüüd üks Kreeta veinide lipulaevu ja paljud tootjad üle kogu saare soovivad selle võlusid avastada.

Veinimõisa ajalugu

Veinimõisa algus 1930.a.

1960.aastal vanaisa Dimitris Doulofakis hakkas professionaalselt tootma veini pressides traditsioonilisel viisil.
1980. aasta Phylloxira (Viinapuutäi - parastiitne putukaliik) ilmus Kreetale umbes 1977. aastal ja hävitas suurema osa Kreeta viinamarjaistandustest. Uuesti alustati tootmist Dafnesis 1980. aastal ja kestis umbes kümme aastat.
1993. aastal võttis veinitehase üle kolmanda põlvkonna esindaja Nikos Doulofakis, kes oli lõpetanud veiniteaduse õpingud Itaalias Piemontes asuvas Alba veinikoolis (Istituto Tecnico Agrario di Stato "Umberto I" – Viticoltura ed Enologia, Alba).
1994. aastal jätkas Nikos isa algatatud eraviinamarjaistanduse ümberkorraldamist: ta arendas välja ühesordilised viinamarjaistandused Kreeta sortidest, nagu Liatiko, ning istutas ka rahvusvahelisi sorte: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Ta tutvustas kaasaegseid viljelusviise, muutis lõikamismeetodit ja jälgis eriti tähelepanelikult saagikoristuse aega.
1996. aastal algas veinitehase moderniseerimine uute tipptasemel masinatega. Veinikelder varustati roostevabast terasest mahutite, pumpade, kaitselülititega jne. Suurenes tootmisvõimsus.
1997. aastal toimus esimene villimine kahe veiniga, kuiv punane Liatikolt, P.O.P Dafnes ja Sauvignon Blanci valge 750 ml pudelites.
2000. aastal hakkas Nikos huvi tundma Vidiano sordi vastu. Ta istutas selle sordi viinamarjaistanduse ja alustas kogemuste kogumist, kuidas seda sorti kõigepealt kasvatada ja seejärel oma marjadest veini valmistada. See sort oli veinitehase jaoks verstapost, aga ka väljakutse ning inspiratsiooni ja loovuse allikas.
2001 Algas eraomandis olevate viinamarjaistanduste tunnustamine sertifitseeritud mahekasvatus organisatsiooni "DIO" poolt ning 5 aasta pärast seda ehk 2006. aastal sertifitseeritakse veinitehase viis etiketti mahepõllumajandustootena.
2006 aastal laiendati veinitehase laopindu. Loodi uus kelder veinide laagerdamiseks.
2010. aastal saavutati esmakordselt dünaamiline kohalolek kogu Kreeka turul, alustades koostööd suure joogiturustusettevõttega. 2012. aastal alustati eksporti Euroopast väljaspool asuvatesse riikidesse nagu USA, Austraalia, Jaapan jne.
Veinitehas areneb igal aastal koos uuenduslike ideede elluviimise ja tipptasemel seadmete soetamisega. Viinamarjaistanduste uusistutused ja ümberkorraldamised jätkuvad tänaseni, sest kõik saab alguse viinamarjaistandusest, kus tehakse kõige olulisemad tööd ja kus määratakse veini kvaliteet. Peretraditsioon jätkub neljanda põlvkonnaga.
Tööd on tunnustatud erinevate rahvusvaheliste suurte auhindadega rahvusvahelistel konkurssidel nagu Decanter, SAKURA, Thessaloniki rahvusvaheline veinikonkurss jm.

Alkoholisisaldus 12,5%
Toitumisalane teave 100 g/ml kohta

2020 aasta veinianalüüs:

Alkohol: 12,25 mahuprotsenti
Jääksuhkur: 7 gr/lt
Üldhappesus: 7,2 gr/lt
Üldväävel: 90 mg/l
pH: 3,15

Sarnased tooted

Tradits sampanjameetodil valmistatud vahuvein Cassiopeia Romeiko Brut 12,5% 750 ml (M) (S)
Lisa korvi
Tradits sampanjameetodil valmistatud vahuvein Cassiopeia Romeiko Brut 12,5% 750 ml (M) (S)

100% Romeiko viinamarjast. Sädelev, traditsioonilisel meetodil (24 kuud) toodetud kuiv vahuvein, mis pälvis Aasta vein 2024 konkursil hõbemedali. 

Peened mullid, küpsed puuviljamaitsed ja valgete lillede aroomid on ühendatud rikkaliku tekstuuriga. Naudi jahedalt hea seltskonnaga.

46,90 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan