Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Vidiano orange kuiv KGT-vein 2020 12,5% 750ml - 2025 pronks
Vidiano Orange.png

Vidiano orange kuiv KGT-vein 2020 12,5% 750ml - 2025 pronks

Kohalikust Vidiano viinamarjasordist toodetud orange stiilis vein. See on moodne taas pead tõstnud veinitrend, mille juured on minevikus. Veini valmistamisel jäetakse viinamarjade kestad viinamarjamahla sisse ja hiljem saab neist kaunis oranž vein.

Tootekood: VT206
EAN: 5205603002399
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
31,80 €
42,40 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Kullakarva oranž vein, milles domineerivad värsked aroomid kombineeritult salvei, pirni jt maalähedaste nootidega. Elegantsete tanniinidega ning ümar kehaga vein, mille järelmaitses on tunda tsitrust ja mandlit.

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2020
Aroomi ja maitse iseloomustus

Vein julgeb käidud rajalt kõrvale minna, erkkuldse värvi ja uudse soolase salvei, pirni, mulla ja alusmetsa aroomiga. Elegantsete kergete tanniinidega ümar keha ning tsitruseliste ja martsipaniliste nootidega järelmaitses. Alexakis Vidiano Orange on võimas vein ja selle täieliku potentsiaali väljatoomiseks võib kasu olla õrnalt dekanteerimisest umbes 30 minuti jooksul.

Serveerimistemperatuur 9 - 10° C Dekanteerida õrnalt umbes pool tundi enne serveerimist.
Toidusoovitused

See sobib väikeste kalade, risotto ja mereandidega.

Selle aastakäigu veini auhind Alexakise veinitehas, Vidiano Orange 2020, Kreeta 50 parima Kreeka veini hulka valitud
Veini tunnustused ja auhinnad

Auhinnad 50 suurepärast Kreeka veini on Kreeka teise veinimeistri Yiannis Karakasise looming. Tema sõnul said need alguse ideest anda Kreeka veinitootjatele äratuntav identiteet veinisõpradele üle kogu maailma. Kuigi 2023. aasta on neile alles kolmas, said nad kiiresti tunnustatud konkursiks Kreeka veine hindavate konkursside seas.
Tulemusnimekirjas ei loetleta enam 50 parimat veini esimesest viimaseni, kuna nimekirja kuulumise eristamine on iseenesest väga oluline. Reastatakse ainult viis esimest (5) veini, mis kategooriate lõikes silma paistavad. Reitingud on koostanud kogenud veiniprofessionaalid, kes omavad Veinimeistri tiitlit.
Auhind on kunstiteos, moodne pokaal (kylix), anum, milles vanad kreeklased oma veini tarbisid. Komisjoni suurendusklaasi alla pannakse rida Kreeka ja Küprose veine, mis on valmistatud kohalike või rahvusvaheliste sortidega ja neid hinnatakse pimedegusteerimisega. Konkurentsi aususe tagamiseks on oluline märkida, et kõik veinid ostetakse turult, mitte tootjad. Pärast kahte hindamisfaasi ilmnevad tulemused.

Ühikut pakendis 6
Tootja Alexakis Winery
Kliima ja mullastik

Archanes, traditsiooniline asula, mis asub Kreeta peamise veinivalmistamise piirkonna südames Heraklionis. Piirkonnast leitud arheoloogilised tõendid, mis tõendavad Archanesi asukoha ja kliima ainulaadsust, mis on üks tähtsamaid viinamarjakasvatuspiirkondi alates Minose ajastust.
Kreeta veinide saladus on selle suurepärane geolokatsioon:  viinamarjaistandused asuvad päikeselistel nõlvadel, püha Giouchtase mäe jalamil. Saagikus 2–2,5 kg viinapuu kohta (600–700 kg aakri kohta).
Kaitstud päritolunimetusega Archanes annab segule ereda happesuse ja soolase lõhna tänu lubjakivirikkale pinnasele. Viinamarjakasvatuseks on apellatsioonis parimad mullad, mis pole savikad vaid kompaktsed, viljakad ja jahedad. Pigem kergelt kruusased ja lämmastikuvaesed. Sobiv pH ja hea drenaazivõime nii ülemistes kui ka alumistes kihtides. Viinamarju ei pea kastma palju, piisab vähesest, sest juurtel on võimalus tungida sügavale ning see omakorda annab põuakindluse. Kuni 450 m (1476 jalga) kõrgused aitavad kaasa tanniinide aeglasele valmimisele.
Peza kaitstud päritolunimetustes võib viinamarjaistanduse kõrgus ulatuda 600 meetrini (1970 jalga). Siin on veinid kergemad kui Archaneses leiduvad.

Valmistusviis

See ei ole veinimaailmas uus trend ega moevool. Sellel pole kindlasti midagi pistmist apelsinidega, vähemalt mitte tootmismeetodis, kuigi ninas võib neid aimata. Oranž viitab veini värvile, mis võib varieeruda oranžist kuni merevaiguni.
See saavutatakse, valmistades veini valgetest viinamarjadest, kuid kasutades punase veini tegemise viisi. Viinamarjad purustatakse ja juhitakse mõneks päevaks kuni mõneks nädalaks anumasse (roostevabast terasest mahutisse, saviamforasse, tammevaati) koos mahla ja pressimisjääkidega. Mahl käärib tõenäoliselt koos koortega, mis ei pruugi olla nii fenoolirikkad nagu punaste viinamarjade puhul, kuid annavad paratamatult värvi ja struktuuri. Omandatud värv oksüdeerub ja tumeneb õhuga kokkupuutel, luues lõpliku kuld-oranži-merevaigukollase tooni. Ilmselt võiks piisata sellest, et saada oranž vein, millel on valge sordi aroomid ja mõned elemendid, mis muudavad selle suus sarnaseks punasele veinile. Kuid see ei ole nii.
Oranžid veinid on sügavalt mõjutatud teisest liikumisest, võiks öelda, et need täiendavad teineteist. Me räägime vähese sekkumisega või kaubanduslikult „looduslike“ veinide liikumisest. Need on veinid, mis olenemata kasutatavast viinamarjakasvatusest on veinitatud vähem pealetükkival viisil. Tavaliselt tähendab see, et kääritamiseks kasutatakse pigem kohalikke kui laboratoorseid pärme, selitavaid aineid ja filtreerimist ei kasutata ning sulfitit kasutatakse vähe või üldse mitte.
Kõik see võib kaasa tuua mõningaid riske veinile ja muuta tootmisprotsessi veinivalmistaja jaoks eriti problemaatiliseks. Ta võib siiski pidada seda riskimist väärivaks, et luua vein kõige looduslikumal kujul ning erilise hoole ja armastusega, et pakkuda meile, tarbijatele, täiuslikku tulemust. Lõppude lõpuks seisneb täiuslikkus ebatäiuslikkuses, nagu mõned väidavad.
Nii õppis avalikkus armastama ka oranže veine. Ta hindas nende oksüdatiivset iseloomu, mis väljendub kuivatatud puuviljades, pähklites, kommides ja nende mõnikord intensiivses botaanilises ja/või õielises profiilis. Looduslikud pärmid teevad aromaatse keerukuse tööd paremini kui keegi teine. Suulael avaldub see oma erilise kaarega, maitse nagu umami ja koos kergete kuni jõuliste tanniinidega võib luua täiusliku veini. Enamiku oranžide veinide tugevaim trump ongi nende võime lugematute gastronoomiliste vastete jaoks ja asjaolu, et tänu oma omadustele võivad nad olla täiuslik „passepartou“ vein laual („Passepartou“ vein laual tähendab veini, mis sobib hästi erinevate toitude ja olukordadega. See on prantsusekeelne sõna, mis tähendab „universaalset võtit“ või „kõikehõlmavat lahendust“. Oranžid veinid on mõnikord nimetatud passepartou veinideks, sest nende oksüdatiivne, botaaniline ja tanniinne iseloom võimaldab neil kombineeruda paljude maitsetega).

Viinamarjasort Vidiano 100%
Viinamarjasortide tutvustus

Vidiano on Kreeta põline valge viinamarjasort, millel on rikkalik ajalugu ja suur potentsiaal. Seda on saarel kasvatatud juba alates 13. sajandist ja see on osa Kreeka veinivalmistamise traditsioonist Malvasia di Candia, mis oli keskajal väga populaarne Euroopas. Vidiano on geneetiliselt seotud teiste Kreeta sortidega, nagu Thrapsathiri ja Vilana, kuid eristub neist oma erilise aroomi ja maitse poolest.
Vidiano annab väga aromaatseid veine, mis sobivad hästi tammevaadis laagerdamiseks. Veinidel on tavaliselt õrn puuviljane lõhn, milles domineerivad virsik ja laim. Alkoholisisaldus varieerub 12,5% kuni 14%. Veinid on erksa happesuse ja luksusliku siidise kehaga. Vidiano on tõeline Vahemere sort, mis on suurepäraselt kohanenud Kreeta kuumade ja nõudlike tingimustega. See on väga põuakindel, seetõttu pole kvaliteetsete veinide saamiseks tavaliselt niisutamine vajalik.
Vidiano kasvab peamiselt Dafnesi piirkonnas Heraklionis ja Rethymnos. Dafnes on väike küla, mis on tuntud oma veinitootmise poolest ja kus Vidianole on antud kaitstud päritolunimetus (KPN). Dafnesi kaunid mägised maastikud võimaldavad viinamarjaistandusi ida või lääne poole suunata. Mäed kulgevad põhjast lõunasse. Kõrgus varieerub vahemikus 300–500 m (985 ja 1640 jalga). Rethymnos on endiselt tootmises märkimisväärne hulk oma juurtega väga vanu Vidiano viinamarjaistandusi, eriti Melambesis ja Fourfourases. Need külad on tuntud oma traditsioonilise arhitektuuri, rahvapärimuse ja muusika poolest.
Vidiano oli kuni 1980. aastateni peaaegu unustatud, kuid siis hakkasid tootjad mikrovinifikatsioonidega katsetama ja mõistsid, et nende käes on tõeline pärl. Sellest ajast alates on Vidiano saanud mitmeid rahvusvahelisi auhindu ja tunnustusi, näiteks Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge ja Concours Mondial de Bruxelles. Vidiano on nüüd üks Kreeta veinide lipulaevu ja paljud tootjad üle kogu saare soovivad selle võlusid avastada.
Fourfouras on populaarne matkajate ja loodusesõprade seas, sest see on lähedal Psiloritise mäele ja Samaria kanjonile.

Veinimõisa ajalugu

Alexakis veinitehas on Kreeta suurim pereettevõttena töötav veinitehas. Ettevõtet juhivad enoloog-keemiainsener Stelios Alexakis, Sofia, tema naine ning nende pojad Lazaros ja Apostolos. Nii Lazaros kui Apostolos on enoloogid, kellel on kraad vastavalt Firenze ülikoolist (Itaalia) ja Fresno (California) ülikoolist ning nad vastutavad tootmise, turustamise ja veinitehase praeguse arengu eest. Ettevõte asutati 1970. aastal. Segades peretraditsioone, oskusteavet ja kogemusi omaenda uuenduslike ideedega, kavandavad ja loovad nad põnevaid tooteid ja ägedaid projekte kasutades ära iga piisakese oma rikkalikust ja väärtuslikust pärandist.
Veinikelder on aastakümneid teinud koostööd kõigi saare viinamarjakasvatajatega, hoides nendega pikaajalisi suhteid, olles samas täielikult kursis kõigi Cretan Vineyardi eripäradega ja kasutades ära nende põhjalikke teadmisi pinnase, põlissortide, ilmastikutingimuste ja nende intuitsiooni erinevate veiniaastate kohta. Need teadmised võimaldavad valida iga valmistatava sordi jaoks erilise iseloomuga viinamarjaistandusi. Lähtuvalt tooraine kvaliteedist saab kogu töö alguse põllult.
Tänapäeval on Alexakisel eesõigus koguda tähelepanuväärse terroiril küpsenud  tippkvaliteediga viinamarju. Selle tulemusena valmivad auhinnatud veinid, mida tunnustatakse ja armastatakse mitte ainult Kreetal ja Kreekas vaid kogu maailmas.

Alkoholisisaldus 12,5%
Sisalduvad allergeenid

Sisaldab sulfitit.

Sarnased tooted

Kernos valge poolmagus vein 12% 750ml, Digenakis
Lisa korvi
Kernos valge poolmagus vein 12% 750ml, Digenakis

Poolmagus valge vein kohalikest viinamarjasortidest Vidiano, Vilana ja Muscat of Spina. 

13,90 €
Lisa korvi
Hesperis-Barrel KGT kuiv valge vein 2021, 13% 750ml, Idaia
Lisa korvi
Hesperis-Barrel KGT kuiv valge vein 2021, 13% 750ml, Idaia

Erakordne Kreeta sort - Vidianio 100%.

28,50 €
Lisa korvi
Enstikto Magnum valge kuiv 2019 13,5% KGT-vein 1,5l puitkastis, Silva
Lisa korvi
Enstikto Magnum valge kuiv 2019 13,5% KGT-vein 1,5l puitkastis, Silva

Valge vein Chardonnay ja Vidiano viinamarjasortidest.

123,00 €
Lisa korvi
Vidiano Domaine BIO valge poolkuiv vegan KGT-vein 2020, 14% 750 ml
Lisa korvi
Vidiano Domaine BIO valge poolkuiv vegan KGT-vein 2020, 14% 750 ml

Tammevaadis laagerdunud valge BIO kuiv vein.

18,00 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan