Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Enstikto Grand Collection valge KGT-vein 2020, 13,5% 750ml, Silva
008.jpeg

Enstikto Grand Collection valge KGT-vein 2020, 13,5% 750ml, Silva

Valge vein Chardonnay ja Vidiano viinamarjasortidest.

Tootekood: VT75
EAN: 5200363404803
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
41,00 €
54,67 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Chardonnay-Vidiano segu on valmistatud eelkääritamise ning külmleotamise teel ja laagerdunud Prantsuse tammevaatides 4 kuud. See on rikkalik võine vein, mille aroomis on tunda troopilisi puuvilju, tsitruselisi ja magusaid vaniljenoote. 

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2020
Aroomi ja maitse iseloomustus

Valmistatud eelfermentatiivse ekstraheerimise meetodil ja laagerdunud 12 kuud Prantsuse tammevaatides. Rikkalik ja õline maitse troopiliste puuviljade, tsitruseliste ja magusate vanilje nootidega. 

Serveerimistemperatuur 10 - 12°C
Toidusoovitused

See vein sobib hästi kollase juustu, lõhe- ja rasvasest kalast roogade, homaarispagettide ja linnulihaga.

Proovi mereahvena filee paneeritud, fenkol koos kartulipüreega ja oliivõli-sidruni kastmega, mis on maitsestatud sidrunverbena e. lousianaga. Täiuslik!

Keldripotentsiaal 5-10 aastat
Veini tunnustused ja auhinnad

2023 aasta Kreeka Thessaloniki IWSC 2019 - hõbemedal
2022 aasta Kreeka Thessaloniki IWSC eriauhind: parim Vidiano
2022 aasta Kreeka Thessaloniki IWSC 2020 Kuldmedal

Toode Orgaaniline toode
Ühikut pakendis 6
Tootja Silva Daskalaki Winery
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kreeta, Dafnesi piirkond
Kliima ja mullastik

Venerato ja Dafnese apellatsiooni laiema piirkonna viinamarjaistandused asuvad 350–550 meetri kõrgusel. Need asetsevad peamiselt põhjapoolsetel nõlvadel.

Piirkonnas eksisteerivad mäemassiivid loovad keeruka topograafia. Asterousia mäeahelike vahele moodustunud piklikud orud suunavad Kreeta merelt jahedat õhku looduslike kanalitena apellatsiooni keskmesse, hoides suvel temperatuuri väga heal tasemel ja takistades Aafrikast tuleva sooja õhumassi jõudmist istandustesse. Põhilise reljeefi  laiemal alal moodustavad kolm üksteisega peaaegu paralleelset põhimäeahelikku, mis ulatuvad prefektuuri põhjaosast lõunasse, kõrgusega 300-500m.  Selline kliima soosib aromaatsete kuid kõrge happesusega veinide tootmist. Suvel sajab harva, nii et taimed ja viinamarjad ei nakatu ja jäävad terveks.
Pinnas on peamiselt lubjarikas ja madala viljakusega, mistõttu viinapuude juurestik on sunnitud vee leidmiseks sügavamale minema. Muld on rikas kaltsiumkarbonaadi poolest, mille määr ületab 40%. Kaltsiumkarbonaadi olemasolu neutraliseerib mulla happesust, mille pH on vahemikus 7–8,5, mis on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt. Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri, värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele. Terroiri teine tähtis element on jõgi, mis kulgeb läbi Venerato viinamarjaistanduste ja kus on aastaringselt vesi.
Inimfaktor mängib samuti võtmerolli. Mägise pinnase tõttu tehakse kõik tööd nii viinamarjaistanduses kui ka saagikoristusel käsitsi.
See ainulaadne mikrokliima on põhjus, miks selles piirkonnas on viinamarju kasvatatud nii palju sajandeid.
Silva Daskalaki viinamarjaistanduste hulka kuulub 90 hektarit veinitehase ümbruses 500 meetri kõrgusel, 40 maatükki Fodele piirkonnas ja lisaks 100 hektarit hoolikalt kontrollitud koostööd tegevaid viinamarjaistandusi 600-750 m kõrgusel. 
Mahepõllumajandus tagab terve saagi ilma säilitusaineid, kiirgust ja keemilisi pestitsiide kasutamata. Seda tüüpi põllumajanduses kasutatakse ainult lahjendatud ja rikastatud looduslikke aineid. Viimased 12 aastat on kasutatud orgaanilisi meetodeid, rakendades looduse jõudu ja energiat. Kogenud töötajad valivad pärast aastaid kestnud planeetide ja teiste taevakehade käitumise jälgimist iga kord kõige soodsamad päevad ja kellaajad bioloogiliseks kultiveerimiseks, et saavutada parimad  tulemused.

Suurepäraste kohalike iseärasustega kaasneb madal saagikus kuni 600-1000 kg/ha.

Viinamarjaistanduse kujundamise süsteem:

KAHEKORDNE GUYOT

Valmistusviis

Kääritamiseelne leotamine 6 tundi madalal temperatuuril (10°C) Alkohoolne kääritamine 6 tundi 15°C juures. Käärimine algab roostevabast terasest mahutites ja seejärel Prantsuse tammevaatides, kus see lõpetatakse. See jääb settesse rohkem kui 6 kuuks perioodilise batonaažiga. 100% looduslik kork.

Viinamarjasort Chardonnay, Vidiano
Viinamarjasortide tutvustus

Chardonnay on tuntud kui "valgete viinamarjade kuninganna". See on üks levinumaid viinamarjasorte maailmas ja valgete viinamarjasortide seas oma veinide poolest maailmas tuntuim. Nende kohanemisvõime erinevate kliimatingimustega, mitmekülgsus eri stiilide veinide väljatöötamisel, aga ka võime väljendada oma päritolu klaasis, on soodustanud nende levikut ja huvi nende vastu üle kogu maailma.
Chardonnay viinapuudel on väikesed kompaktsed viinamarjad, millel on äratuntav iseloomulik kuju. Marjad on kõverad, rohke mahla ja paksu kestaga. Värvus valmimise ajal on rohekaskollane.
Seda viinamarja iseloomustab selle mitmekülgsus. See sobib erinevat tüüpi veinide valmistamiseks: vahuveinidest rahulike ja puuviljaste ning Crianza ja tugeva kehaga veinideni. Chardonnay viinamarjade lõhnade spekter on väga lai, olenevalt tootmismeetodist ja kliimast.
Selle viinamarja tüüpilised põhiaroomid ulatuvad tsitrusviljadest, valgetest puuviljadest ja mineraalidest kuni luuviljaliste ja troopiliste aroomideni. Need maitsed varieeruvad sõltuvalt kliimast ja koristusajast. Seetõttu on külmast kliimast pärit või väiksema küpsusastmega veinid värskemad ja vähem väljendunud kehaga, tsitruseliste aroomidega ning esile tulevad valged puuviljad nagu õun, pirn ja ka mineraalne iseloom. Soojast kliimast pärit või rohkem valminud viinamarjaveinid on külluslikumad ja madalama happesusega, mis rõhutab küpse virsiku, magusa ananassi ja meloni aroomi.

Viinamarjasort Vidiano  on peidetud aare igale veinitundjale. Vidiano viinamarjaistandusi on vähe, kuid tootjad on ühel meelel sordi erakordses potentsiaalis. Tõelist ajalugu on hakatud kirjutama viimastel aastatel. Seda kasvatatakse peamiselt Heraklioni prefektuuris, aga ka Rethymno prefektuuris Kreetal.
Vidiano eelistab mõõdukalt viljakat mulda, lubjarikast, kaldega ja hea drenaažiga.
Kaltsiumkarbonaadi olemasolu, mis neutraliseerib mulla happesust, on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt.
Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea mulla temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri ja mahu, värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele.
Küngaste vahele moodustuvad piklikud orud toimivad looduslike kanalitena, mis kannavad Kreeta merelt soodsa jaheda tuuleiili istandustesse, hoides nõlvadel temperatuuri kogu suve väga heal tasemel. Suvel sajab harva, nii et taimed ja viinamarjad ei nakatu viirusnakkustesse. Mõõdukalt vastupidav sort hahkhallituse suhtes, kuid vastuvõtlik jahukastele
Sordi Vidiano marjad on keskmise suurusega, ellipsoidse kujuga. Marja kest on paks, tugev ja iseloomuliku rohekaskollase värvusega. Marja viljaliha on pehme ja väga magus, väga õrna aroomiga. Marja varre pikkus on keskmine, samas on seda suhteliselt raske marja küljest lahti võtta.
Vidiano annab veinidele kollakasrohelise värvuse, intensiivsete, selgelt eristuvad ja keerukad aroomid, mis meenutavad muu hulgas küpset virsikut ja aprikoosi, mida täiustavad aromaatsed ürdid ja mineraalsus. Täidlane, kõrge alkoholisisaldusega, mida tasakaalustab mõõdukas happesus.
Veinigurmaanil on keeruline leida Vidiano veini, sest seda toodetakse vähe. Selle sordi veinid paljastavad imeliselt oma isikupära, kui neid nautida pastaroogade, mereandide või grillkalaga.
Vidiano viinamarjast toodetud veinil on võime aja jooksul aromaatselt areneda, intensiivne happesus kombinatsioonis täidlase kehaga annavad keldripotensiaali vähemalt 5 aastat. Kui aga on laagerdatud tünnis, siis võib vananeda isegi kümme aastat.
Vidiano sort kuulub Kreeta viinamarjakasvatusosakonnas soovitatud veinivalmistavate viinamarjasortide hulka. Seega on Vidiano veine iseloomustatud KREETA kaitstud geograafilise tähisega (Crete KGT).

Veinimõisa ajalugu

Nagu vana hea vein…

Silva Daskalaki veinitehas on oma suurepäraste sortide ja kvaliteedi poolest aastate jooksul omandanud väärtust, ajatust, prestiiži, oskusteavet ja kõrgeid tunnustusi. Perekondlik traditsioon, mis sai alguse 1920. aastal ja jätkab oma imelist teekonda, pakkudes ainulaadseid veine, mis võidavad auhindu rahvusvahelistelt võistlustelt ja kajastavad parimal moel Minoseaegset Kreeta ajalugu.
Kui traditsioonid ja kirg saavad kokku oskusteabe ja kogemustega, on tulemus erakordne.
Sest iga vein läbib oma tee, kuni jõuab teie klaasi ja saadab teie väikeseid või suuri olulisi hetki.
Veini tootmine on omamoodi mõistatus. Täna jätkame pere veinivalmistamise saladuste hoidmist, lisades teadmisi ja uusi ideid. Katsetame, uuendame ja loome uusi maitsvaid sorte. Samas kohaneme tänapäevaste nõuetega, järgides kõiki rahvusvahelisi veinivalmistamise ja villimise juhiseid, et pakkuda kvaliteetseid ja nauditavaid veine.
Silva Daskalaki veinitehas asub Heraklioni prefektuuris, täpsemalt Siva külas. Laiem ala kuulub ühte kaitstud päritolunimetuse tsooni - KPN Dafnes, mis puudutab Liatiko sorti Nimi SILVA tuleneb kohanimest Shiva (si-wa), mis viitab jumalale Shiva (Dionysus) ja nimele. on säilinud planeedi kõige iidsemas elavas religioonis - hinduismis. See on väike küla, mis asub Heraklionist 17 km kaugusel ja pakub erilist ajaloolist rikkust.
Armastuse ja pühendumusega alustas Irini Daskalaki Xenogiannaki veini tootmist, rakendades uusi tehnoloogiaid ja järgides teed, mida tema esivanemad olid alustanud.  1998. aastal loodi Kreetal Heraklioni prefektuuris Siva külas Daskalaki perekonna esimene veinitehas. Mütoloogia järgi viitab konkreetne nimi jumalale Shivale, keda tuntakse paremini Dionysose nime all ja keda kummardati laiemas piirkonnas.   Samal aastal algas 90 aakri eraomanduses oleva viinapuuistanduse taaselustamine. Täna viljeletakse  istandust mahepõllumajanduse reeglite põhiselt kuni 500 meetri kõrgusel. 2003. aastal soetas veinitehas tootmis- ja villimisvaldkonnas kõrgtehnoloogilised seadmed.
2004. aastal toimus esimene ametlik "Liatiko" kuivade P.O.P.-veinide villimine. 2006.a."Liatiko" naturaalne, magus vein.
2006. aastal tuli esimene "kuldne" tunnustus, võites rahvusvahelisel veinikonkursil MEGA GOLD auhinna. Samal aastal olime Kreetal esimene veinimaja, kes sellise auhinna saavutas.

Alkoholisisaldus 13,5%
Sisalduvad allergeenid

Sisaldab sulfitit.

Sarnased tooted

Chardonnay valge kuiv KGT-vein 2021, 13,5% 750ml
Lisa korvi
Chardonnay valge kuiv KGT-vein 2021, 13,5% 750ml

Viinamarjasort Chardonnay 100%.

14,95 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan