Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Diamantopetra Vidiano- Assyrtiko KGT kuiv valge vein 2022 13,5% 750ml
diamantopetravalge.jpg

Diamantopetra Vidiano- Assyrtiko KGT kuiv valge vein 2022 13,5% 750ml

Kuulub päritolupiirkonna 10 parima veini hulka ja pälvis Aasta vein 2024 konkursil hõbemedali. Omab vananemispotentsiaali.

 

Tootekood: VT148
EAN: 5200112810060
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Laos
24,40 €
32,53 €/
Lisa korvi
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Kui proovite veini kohe, siis hämmastab see teid oma headuses, ent oodates 2-3 aastat, tuleb esile selle tõeline iseloom, mis jätab teid sõnatuks. Sisaldab kahte viinamarjasorti, Vidiano ja Assyrtiko. Vidiano annab veinile aromaatset komplekssust ning Assyrtiko lisab soolakat värskust ning happesust. 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2022
Aroomi ja maitse iseloomustus

Selle eelkäija on lati väga kõrgele tõstnud, kuid Kreetalt pärit Diamantakise veinitehase Diamantopetra White näitab, et kogemus muudab veini paremaks. 2023. aasta saak andis pärast üliranget valikut valge veini, mis teeb punase venna kadedaks.
Kahvatukollane värv valgustab klaasi. Aroomis on ananassi, aprikoosi ja kummeli elegantsed maitsed kombineeritud peenelt vanilje, pipra, pähklite ja tammevaadiga, mille taustal on diskreetne mineraalsus. Suus täidlane, elava happesusega, mis ühtlustub andes viljadele võimaluse korralikult väljenduda. Järelmaitsese aprikoos ja vanilje jäävad suhu pikaks ajaks.
Assyrtiko viinamari annab happesuse, mis võimaldab pikka vananemisaega.
Kreeta viinamarjasordid Kreeta veinid võidavad rahvusvahelistel veiniturgudel jätkuvalt rohkem tähelepanu. Saare moodsate organiseeritud veinitootjate kollektiivne pingutus on toonud kohalikud veinid veinisõprade turgudele üle kogu maailma. Aeglaselt, kuid järjekindlalt jõuavad erinevad Kreeta veinisordid oma väärilisele kohale.

Serveerimistemperatuur 12 - 14° C
Toidusoovitused

Vein on hea aperitiiv ja ei vaja nautimiseks toitu.
Toidusoovituseks oleks grillitud mereannid, kala ja ka grillitud valge lihaga. Sobib suitsutatud ja rikkaliku kollase juustuga.
Tänu värskusele sobitud samalaadsete happeliste roogadega, nagu marineeritud kala või juurviljad, värsked rohelised salatid, ka tomatipõhiste kastmetega toidud. Alternatiivina saab neid kasutada kontrastina kreemjate või võiste kastmete juurde.

Keldripotentsiaal Võid nautida kohe, kuid parim pärast 3-4 aastat.
Selle aastakäigu veini auhind Decanter 2023 - Pronksmedal 2022 aastakäigule
Veini tunnustused ja auhinnad

Decanter World Wine Awards 2024
Diamantopetra White 2023 – hõbemedal

Thessaloniki International Wine & Spirits Competition 2024
Diamantopetra White 2023 – hõbemedal

International Wine and Spirit Competition 2023
Diamantopetra White 2022 – hõbemedal

The Wine Merchant Top 100 2023
Diamantopetra White 2022 – kõrge tunnustus („Highly Commended“)

Decanter World Wine Awards 2023
Diamantopetra White 2022 – pronksmedal

International Wine and Spirit Competition 2023
Diamantopetra White 2022 – hõbemedal

Ühikut pakendis 12
Tootja Diamantakis Winery
Päritolumaa Kreeka, Kreeta saar
Veini piirkond Kato Asσites Heraklion Kreeta
Kliima ja mullastik

Viinamarjaistanduse nimi: "Koumi", "Spartias"
Kõrgus: 400–670 m Saagis aakri kohta: 750kg7ha kohta.
Päikese käes: Kirde, avatud meretuulega alates Egeuse meri.
Viinamarjaistanduse istutusaasta: 2010, 2006
Agronoom/viinamarjaistanduse juht: DiamantakisIoannis,
Privaatne viinamarjaistandus ulatub üle 37 aakri. Samas ei ole istandused ühes tükis vaid 6 aakrit on veinitehase ümber, millest osa istandustest on paigutatud terrassidele. Ülejäänud aakrid on hajutatud 30 erinevas Iraklioni piirkonnas 400 meetri kõrgusel. Psiloritise idapoolsel jalamil otse veinitehase kõrval olevas istanduses kasvatatakse Mandilari, Malvasia, Vidiano, Syrah ja Chardonnay sordi viinamarju , samas kui 600 meetri kõrgusel kasvatatakse  Assyrtiko sorti.
Kliimat iseloomustab tüüpiline Vahemereline kliima, mis tähendab kuiva ja kuuma suve, rohket sügissadu, pehmet talve, harvaesinevaid lumesadusid ja üsna kõrget õhuniiskust. Viinamarjaistanduste asukoht on selline, et Egeuse mere tuuled on soodsad. Pinnas on peamiselt kaltsium-savi, liivsavi muld ja lubjakivi. Üldiselt on piirkond väga mitmekesine ja ainulaadse struktuuriga, mis soodustab kohalike või rahvusvaheliste sortide kasvatamist.
Kõik tööd istandustes tehakse käsitsi, austades loodust ning pöörates tähelepanu viinapuu arengule ja vajadustele.

Valmistusviis

Peaveinimeister: Diamantakis Zacharias

Vidiano jätkab oma muljetavaldavat kurssi ja kohtub Assyrtikoga, mis näib vallutavat Kreeta viinamarjaistandust. Nende segul on absoluutses tasakaalus kahe sordi silmatorkavad omadused. Veinivalmistamine toimub roostevabast terasest mahutites, eraldi iga viinamarjasordi kohta. Käärimistemperatuur: 15-17˚C. Prantsuse (80%) ja Ameerika (20%) tammevaatides laagerdumine 3 kuud ümardab intensiivset mahlasust, lisades sügavust ja keerukust. 50% vaatidest on uued. Mõlemad sordid säravad selles suurepärases segus: Vidiano toob aromaatset keerukust ja Assyrtiko lisab soolast värskust ja happesust. Iga sordi veinivalmistamine viidi läbi eraldi, alkoholkäärimine viidi lõpule tammevaatides, kus segu seisis kolm kuud.

Viinamarjasort 50% Vidiano, 50% Assyrtiko
Viinamarjasortide tutvustus

Viinamarjasort Vidiano on "peidetud aare" igale veinitundjale. Vidiano viinamarjaistandusi on vähe, kuid tootjad on ühel meelel sordi erakordses potentsiaalis. Tõelist ajalugu on hakatud kirjutama viimastel aastatel. Seda kasvatatakse peamiselt Heraklioni prefektuuris, aga ka Rethymno prefektuuris Kreetal.
Vidiano eelistab mõõdukalt viljakat mulda, lubjarikast, kaldega ja hea drenaažiga. Kaltsiumkarbonaadi olemasolu, mis neutraliseerib mulla happesust, on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt.
Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea mulla temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri ja mahu, värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele.
Küngaste vahele moodustuvad piklikud orud toimivad looduslike kanalitena, mis kannavad Kreeta merelt soodsa jaheda tuuleiili istandustesse, hoides nõlvadel temperatuuri kogu suve väga heal tasemel. Suvel sajab harva.
Sordi Vidiano marjad on keskmise suurusega, ellipsoidse kujuga. Marja kest on paks, tugev ja iseloomuliku rohekaskollase värvusega. Marja viljaliha on pehme ja väga magus, väga õrna aroomiga. Marja varre pikkus on keskmine, samas on seda suhteliselt raske marja küljest lahti võtta.
Vidiano annab veinidele kollakasrohelise värvuse, intensiivsete, selgelt eristuvad ja keerukad aroomid, mis meenutavad muu hulgas küpset virsikut ja aprikoosi, mida täiustavad aromaatsed ürdid ja mineraalsus. Täidlane, kõrge alkoholisisaldusega, mida tasakaalustab mõõdukas happesus.
Veinigurmaanil on keeruline leida Vidiano veini, sest seda toodetakse vähe. Selle sordi veinid paljastavad imeliselt oma isikupära, kui neid nautida pastaroogade, mereandide või grillkalaga.
Vidiano viinamarjast toodetud veinil on võime aja jooksul aromaatselt areneda, intensiivne happesus kombinatsioonis täidlase kehaga annavad keldripotensiaali vähemalt 5 aastat. Kui aga on laagerdatud tünnis, siis võib vananeda isegi kümme aastat.
Vidiano sort kuulub Kreeta viinamarjakasvatusosakonnas soovitatud veinivalmistavate viinamarjasortide hulka. Seega on Vidiano veine iseloomustatud KREETA kaitstud geograafilise tähisega (Crete KGT).

Assyrtiko  

Kuigi see kuulus viinamarja on tõenäoliselt pärit Santorinilt, istutatakse seda kogu Kreekas. Enamik tootjaid on sordi üle väga uhked ja esitlevad seda oma lipulaevana.
Assyrtiko sobib hästi Kreeta tugevate tuulte ja väheviljakate muldadega, mis loomulikult piiravad viinapuu elujõudu ja kontsentreerivad maitseid. Veestress ei ole probleem, kuna viinapuu talub kõige tõsisemaid põua ja kuumalaineid. Samuti on ta suhteliselt haiguskindel ja seetõttu on kasvatamine lihtne ja jätkusuutlik.
Stiililt on Assyrtiko Kreetal midagi Santorini mineraalsete ja Mandri-Kreeka puuviljasemate vahepealset. Assyrtiko avaldab juba noorena häbelikult tsitruselisi aroome ja näitab oma keerukust alles pärast kahe-kolmeaastast laagerdumist. Selle iseloomulikult särtsakas ja elav happesus on olemas ka Kreeta Assyrtikos.
Üha enam valmistavad veinimeistrid Assyrtikot ühe sordi veinina. Sellegipoolest on see laialdaselt kasutatav segamispartner teiste Kreeta põlissortide Thrapsathiri või Vilanaga.
Assyrtiko on mõeldud inimestele, kes otsivad ebatavalisi, intensiivseid valgeid stiile, mis kalduvad tekstuuri ja täidluse poole. See pakub aistinguid, mis on keskmisest kuivast valgest kaugel. Väga toidusõbralik, eriti grillkala ja mereandidega. See on suurepärase vananemispotentsiaaliga sort. Kõik Assyrtiko veinid, nii vaadis laagerdunud kui ka roostevabast terases tankides laagerduvad, võivad laagerduda kindlalt viis või isegi kümme aastat, mõnikord oluliselt kauem, arendades küpsete puuviljade, mee ja intensiivse mineraalsuse aroome ja maitseid.

Veinimõisa ajalugu

DIAMANTAKIS  veinitehase asutasid 2007. aastal Nikolaos G. Diamantakise pereliikmed:  Ioannis, Michalis  ja Zacharias . Esimesed kaks on kolmanda põlvkonna viinamarjakasvatajad, kellel on laialdased kogemused viinamarjakasvatuses ja kes vastutavad veinitehase viinamarjaistanduste eest. Veiniteadust õppinud Zacharias osaleb veinivalmistamise ja veini reklaamimise protsessis. Veinikelder on uus ja kaasaegne kvaliteetveinide tootja Kreetal. See asub Heraklioni linnast edelas Malevizi provintsi südames Psiloritise idajalamil 450 meetri kõrgusel. Piirkonnal on pikk ajalugu viinamarjakasvatuses ning veinide ja kangete alkohoolsete jookide tootmises.
Diamantakise perekonna armastus ja kirg kvaliteetse veini vastu, nende pikad viinamarjakasvatuse traditsioonid ja 70 aakri suurune eraomanduses olev maa oli ajendiks piirkonda väikese veinitehase loomisel. Veinikelder on ümbritsetud viinamarjaistanduste ja oliivisaludega, kust avaneb suurepärane vaade. See koosneb kahest hoonest . Peahoones , mis on veini tootmisala, asuvad peamised ja vajalikud seadmed nagu roostevabast terasest mahutid, pneumaatilised pressid, automatiseeritud jahutussüsteem, purustid, villimissüsteem ning Prantsuse ja Ameerika tammevaadid. Teises hoones asub piiritusetehas ja lisaseadmed.
Kasvatavad viinamarjasordid on Kreeka, kohalikud ja rahvusvahelised. 2010. aasta kevadel istutati terrassidena ettevalmistatud mäenõlvale veel lisaks 25 aakrine viinamarjaistandus.
Kasvatatavad viinamarjasordid on Kreeta kohalikud ja lisaks mõned rahvusvahelised. Malvasia ja Vidiano on kohalikud valged viinamarjasordid. Vidiano on Kreeta tootjate jaoks eriline sort. See on hiljuti taasavastatud ja omab suurt potentsiaali. Teine Kreeta valge sort on Assyrtiko, mis algselt pärineb Santorinilt. Chardonnay viinamarjasort kuulub Prantsuse valgete sortide hulkaja enim kasvatatud punased sordid on rahvusvaheline Syrah ja Kreeta Mandilari.
Perekonna eesmärk on toota peeneid veine, mis iseloomustavad hästi Kreeta hinge, kliimat ja pakuvad erilist naudingut. Diamantakise perekonna peamine eesmärk on kohalike viinamarjasortide nagu Vidiano ja Mandilari kasutamine. Nad usuvad kindlalt kohalike sortide potentsiaali ja võimesse anda erakordseid veine.

Alkoholisisaldus 13,5%
Sisalduvad allergeenid

Sisaldab sulfitit.

Sarnased tooted

Alargo Assyrtiko valge kuiv KGT-vein 2021, 14% 750ml
Lisa korvi
Alargo Assyrtiko valge kuiv KGT-vein 2021, 14% 750ml

Mitmete auhindadega pärjatud valge kuiv vein Assyrtiko viinamarjast. Tulenevalt veinivalmistamismeetodist võib see vananeda kuni 8–10 aastat.

27,50 €
Lisa korvi
Assyrtiko valge kuiv KGT-vein 2022 13,5% 750ml
Lisa korvi
Assyrtiko valge kuiv KGT-vein 2022 13,5% 750ml
Imeline näide Kreeka Assyrtikost! Eriliselt puhas, kergelt soolakas ja elava happesusega. Seda juues hakkab fantaasia elama... Meyeri sidrun, merekarbid, mereõhk.
20,50 €
Lisa korvi
P.G.I Codex BIO Assyrtiko-Moschiato Spinas valge kuiv vegan KGT-vein 2021, 13% 750 ml
Lisa korvi
P.G.I Codex BIO Assyrtiko-Moschiato Spinas valge kuiv vegan KGT-vein 2021, 13% 750 ml

Bioloogiline auhinnatud valge kuiv vein kohalikest viinamarjasortidest Assyrtiko 80% ja Moschato Spinas 20%.

26,00 €
Lisa korvi
Petali Assyrtiko valge KGT-vein 2022,12,8% 0,75L
Lisa korvi
Petali Assyrtiko valge KGT-vein 2022,12,8% 0,75L

Vein 100% Assyrtiko viinamarjasordist. 

19,00 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan